Špagete sa dagnjama

Divno mediteransko jelo koje nas uvodi u period lepšeg i toplijeg vremena.

23-04-2025

|

13:11

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

400g špageta
1 kg dagnji, očišćenih i opranih
4 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja belog vina
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
So po ukusu
Biber po ukusu
Sveži peršun, sitno iseckan

Priprema:

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju u slanoj vodi. Ocedite ih i ostavite sa strane. U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatno-braon boje. Dodajte očišćene dagnje u šerpu sa belim lukom. Sipajte belo vino preko dagnji. Poklopite šerpu i kuvajte dagnje dok se ne otvore, što će trajati oko 5-7 minuta. Bacite dagnje koje se ne otvore.


Kada su dagnje skuvane, dodajte kuvane špagete u šerpu sa dagnjama i lagano promešajte kako bi se špagete obogatile ukusom sos-a od dagnji. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite špagete sa dagnjama toplo, posipane sa svežim iseckanim peršunom.

PRIJATNO!