-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Južnjaci
- Sergej Ćetković - Ko Li Te Sad Miluje
- Djordje Balašević - Ljudmila (Noc kad je Tisa nadosla)
- Smak - Daire
- Parni Valjak - Nakon svih godina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Špagete sa dagnjama
Divno mediteransko jelo koje nas uvodi u period lepšeg i toplijeg vremena.
23-04-2025 | 13:11 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, karandaev
Sastojci:
400g špageta
1 kg dagnji, očišćenih i opranih
4 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja belog vina
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
So po ukusu
Biber po ukusu
Sveži peršun, sitno iseckanPriprema:
Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju u slanoj vodi. Ocedite ih i ostavite sa strane. U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatno-braon boje. Dodajte očišćene dagnje u šerpu sa belim lukom. Sipajte belo vino preko dagnji. Poklopite šerpu i kuvajte dagnje dok se ne otvore, što će trajati oko 5-7 minuta. Bacite dagnje koje se ne otvore.
Kada su dagnje skuvane, dodajte kuvane špagete u šerpu sa dagnjama i lagano promešajte kako bi se špagete obogatile ukusom sos-a od dagnji. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite špagete sa dagnjama toplo, posipane sa svežim iseckanim peršunom.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: