
Hrskavi Chicken Nuggets
Ovako pripremljenu piletinu do sada ste mnogo puta jeli u nekom od restorana, a zašto ne biste napravili u domaćoj radinosti?
24-08-2017
|12:44
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 400 gr pilećeg belog mesa,
- 50 g prezli
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2 kašičice suvog peršuna,
- 1 kašičica suvog mlevenog belog luka,
- 1 kašičica vegete
- po ukusu soli i bibera
- 2 jaja,
- 150 g brašna,
- ulje za prženje
Priprema: Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom. Odstraniti masne delove i kožicu i iseći meso na kockice. Piletinu posuti s pola kašičice bibera, pola kašičice vegete i suvim mlevenim belim lukom i sve dobro promešati da se sjedini s piletinom. U činiju staviti prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, mleveni beli luk, biber i so. Sve dobro izmešati. U jedan tanjir staviti brašno, a u drugoj činiji umutiti jaja. Svaki komad piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od prezli. U dubljem tiganju zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti komadiće mesa u etapama, dok ne porumene sa svih strana. Ocediti ih na kuhinjskom papiru.