Gulaš od ćuretine u vinu
Ako volite začinjena i neobična jela i to "na kašiku" probajte da napravite gulaš sa ćuretinom.
10-10-2024
|10:45
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
600 g ćurećih grudi, isečenih na kocke
4 kašike maslinovog ulja
4 glavice crnog luka
4 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, isečene na kolutove
250 ml belog vina
200 ml pilećeg bujona
2 lovorova lista
bosiljak
So i biber po ukusu
1 kašika brašna
2 kašike aleve paprike
Priprema:
U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite ćuretinu dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso i ostavite ga sa strane. U istom tiganju propržite luk i beli luk dok ne postanu staklasti, zatim dodajte šargarepu i dinstajte na blagoj vatri još deset minuta. Vratite ćuretinu u tiganj, sipajte vino i kuvajte dok alkohol ne ispari.
Dodajte pileći bujon, lovor, so, biber i bosiljak. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri 40-50 minuta, povremeno mešajući. Po želji, dodajte kašiku brašna i dve kašike aleve paprike rastvorene u malo vode kako biste zgusnuli sos. Poslužite uz pire krompir ili svež hleb.
PRIJATNO!