Grašak na starinski način
Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, deca će ga obožavati.
08-03-2024
|11:25
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g graška
Crni luk
Koren celera
Dve srednje šargarepe
Brašno
Biber, suvi začin, so, mirođija, aleva paprika
Beli luk, dva tri čena
Ulje ili mast
Priprema:
Iseckajte sitno luk, šargarepu i malo celera, pa pržite na malo više ulja ili masti na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte grašak i malo vode, pa poklopite. Dinstajte 40 minuta uz povremeno mešanje, a možete i spustiti temperaturu. Pripremite zapršku sa strane, pa dodajte beli luk, malo vode i sve pomešajte. Dodajte i ostale začine, pa na najnižoj temperaturi dinstajte još deset minuta. Začinite dodatno po ukusu.
PRIJATNO!