-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Moji Ljudi
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
- Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
- Oliver Dragojević - Sto To Bijese Ljubav
- Zdravko Čolić - Niceg Nije Bilo Izmedju Nas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Grašak na starinski način
Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, deca će ga obožavati.
08-03-2024 | 11:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, etorres69
Sastojci:
500 g graška
Crni luk
Koren celera
Dve srednje šargarepe
Brašno
Biber, suvi začin, so, mirođija, aleva paprika
Beli luk, dva tri čena
Ulje ili mastPriprema:
Iseckajte sitno luk, šargarepu i malo celera, pa pržite na malo više ulja ili masti na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte grašak i malo vode, pa poklopite. Dinstajte 40 minuta uz povremeno mešanje, a možete i spustiti temperaturu. Pripremite zapršku sa strane, pa dodajte beli luk, malo vode i sve pomešajte. Dodajte i ostale začine, pa na najnižoj temperaturi dinstajte još deset minuta. Začinite dodatno po ukusu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Namaz od graška
Izuzetno zanimljiv namaz koji zaista može da bude "zvezda zakuske" jer se ne priprema tako često. Uz adekvatne začine postaje fenomenalan izbor za doručak ili večeru, a može a bude i zanimljiv prilog uz meso...
Bakin recept za grašak
Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
Grašak po receptu naših baka
Tradicionalno jelo koje lako može da ostane nedovoljno kuvano i bezukusno. Uzgred, ako grašak prekuvate i loše začinite, teško da ćete dobiti pohvale za kuliransko umeće. Zato pratite ove savete i grašak će ubrzo postati omiljeno jelo vaše porodice.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: