Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Idoli - Devojko mala

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Idoli - Devojko mala
    2. Galija - Trube
    3. Parni Valjak - Ugasi me
    4. Leb i Sol - Cukni Vo Drvo
    5. Djordje Balašević - Namćor
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Gale Kerber - Petak - Mojih 50
    2. 14. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 14. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 14. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Gale Kerber - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina u sosu od pečuraka Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

  • Zdravlje
    Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara! Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!

    Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.

    Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina? Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?

    Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga

    Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.

    Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta

    Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.

  • Preporučujemo
    Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru? Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?

    Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.

    Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija? Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?

    Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 118.00
    CHF 123.66 124.53 125.41
    USD 99.76 100.47 101.17
  • Povezani članci
  • Engleska pita sa jabukama

    Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.




    01-07-2025 | 12:35 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, mizina

     

    Sastojci:


    Za testo:

    250 g brašna
    180 g putera
    Prstohvat soli
    6-7 kašika ledeno hladne vode


    Za nadev:

    1 kg jabuka
    Sok i rendana korica 1 limuna
    5-6 kašika šećera
    1 vanilin šećera
    4 kašike gustina (kukuruznog skroba)
    Cimet po ukusu
    50 g suvog grožđa

    Za premaz:

    3 kašike džema od kajsija
    50 g šećera u prahu
    Voda po potrebi
    Malo soka od limuna

    Priprema:


    Promešajte brašno zajedno sa solju, a zatim koristeći prste utrljajte hladan margarin dok se ne formiraju krupne mrvice. Dodajte ledeno hladnu vodu i umesite testo. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru.


    Za nadev oljuštite jabuke i isecite ih na tanke polukrugove. Preventivno prelijte sokom od limuna da zadržite svetlu boju. Dodajte šećer, vanilin šećer, gustin, cimet i suvo grožđe, pa sve dobro promešajte. Podelite testo na dva dela, pri čemu jedan deo treba da bude malo veći od drugog.


    Razvucite veći komad testa u krug pomoću oklagije i obložite kalup za tart koji ste prethodno namazali i posuli brašnom. Odsecite višak testa i dodajte ga manjem delu. Rasporedite nadev po većem krugu, a zatim ga prekrijte rastanjenim manjim krugom, spajajući krajeve.


    Viljuškom izbockajte površinu testa i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 ºC oko 35-40 minuta. Nakon pečenja, premažite pitu zagrejanim pekmezom u koji ste dodali šećer u prahu, malo vode i malo soka od limuna.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

    Čizkejk sa limunom Čizkejk sa limunom

    Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...

    Tunjevina Najukusnija salata sa tunjevinom

    Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: