-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Devojko mala
- Galija - Trube
- Parni Valjak - Ugasi me
- Leb i Sol - Cukni Vo Drvo
- Djordje Balašević - Namćor
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
01-07-2025 | 12:35 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, mizina
Sastojci:
Za testo:250 g brašna
180 g putera
Prstohvat soli
6-7 kašika ledeno hladne vode
Za nadev:1 kg jabuka
Sok i rendana korica 1 limuna
5-6 kašika šećera
1 vanilin šećera
4 kašike gustina (kukuruznog skroba)
Cimet po ukusu
50 g suvog grožđaZa premaz:
3 kašike džema od kajsija
50 g šećera u prahu
Voda po potrebi
Malo soka od limuna
Priprema:
Promešajte brašno zajedno sa solju, a zatim koristeći prste utrljajte hladan margarin dok se ne formiraju krupne mrvice. Dodajte ledeno hladnu vodu i umesite testo. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru.
Za nadev oljuštite jabuke i isecite ih na tanke polukrugove. Preventivno prelijte sokom od limuna da zadržite svetlu boju. Dodajte šećer, vanilin šećer, gustin, cimet i suvo grožđe, pa sve dobro promešajte. Podelite testo na dva dela, pri čemu jedan deo treba da bude malo veći od drugog.
Razvucite veći komad testa u krug pomoću oklagije i obložite kalup za tart koji ste prethodno namazali i posuli brašnom. Odsecite višak testa i dodajte ga manjem delu. Rasporedite nadev po većem krugu, a zatim ga prekrijte rastanjenim manjim krugom, spajajući krajeve.
Viljuškom izbockajte površinu testa i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 ºC oko 35-40 minuta. Nakon pečenja, premažite pitu zagrejanim pekmezom u koji ste dodali šećer u prahu, malo vode i malo soka od limuna.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Čizkejk sa limunom
Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...
Najukusnija salata sa tunjevinom
Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: