Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu
    2. Ana Stanić - Suncan dan
    3. Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
    4. Indexi - Sve ove godine
    5. Van Gogh - Neko te ima nocas
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miloš Nadaždin - Petak - Mojih 50
    2. 25. jul - 1 - Dodir noći
    3. 25. jul - 2 - Dodir noći
    4. 25. jul - 3 - Dodir noći
    5. Miloš Nadaždin - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čorba sa piletinom i pečurkama Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Fantastični lešnik mafini! Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja

    Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci! Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!

    Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.

    Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči! Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!

    Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.

  • Preporučujemo
    Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno

    Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.

    Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča

    Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.25 117.07 117.89
    CHF 121.46 122.32 123.17
    USD 107.04 107.79 108.54
  • Povezani članci
  • Engleska pita sa jabukama

    Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.




    01-03-2024 | 12:54 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, mizina

     

    Sastojci:


    Za testo:

    250 g brašna
    180 g putera
    Prstohvat soli
    6-7 kašika ledeno hladne vode


    Za nadev:

    1 kg jabuka
    Sok i rendana korica 1 limuna
    5-6 kašika šećera
    1 vanilin šećera
    4 kašike gustina (kukuruznog skroba)
    Cimet po ukusu
    50 g suvog grožđa

    Za premaz:

    3 kašike džema od kajsija
    50 g šećera u prahu
    Voda po potrebi
    Malo soka od limuna


    Priprema:


    Promešajte brašno zajedno sa solju, a zatim koristeći prste utrljajte hladan margarin dok se ne formiraju krupne mrvice. Dodajte ledeno hladnu vodu i umesite testo. Umotajte ga u foliju i ostavite u frižideru.


    Za nadev oljuštite jabuke i isecite ih na tanke polukrugove. Preventivno prelijte sokom od limuna da zadržite svetlu boju. Dodajte šećer, vanilin šećer, gustin, cimet i suvo grožđe, pa sve dobro promešajte. Podelite testo na dva dela, pri čemu jedan deo treba da bude malo veći od drugog.


    Razvucite veći komad testa u krug pomoću oklagije i obložite kalup za tart koji ste prethodno namazali i posuli brašnom. Odsecite višak testa i dodajte ga manjem delu. Rasporedite nadev po većem krugu, a zatim ga prekrijte rastanjenim manjim krugom, spajajući krajeve.


    Viljuškom izbockajte površinu testa i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 ºC oko 35-40 minuta. Nakon pečenja, premažite pitu zagrejanim pekmezom u koji ste dodali šećer u prahu, malo vode i malo soka od limuna.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Čorba Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Mafini Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

    Pasta Hladna pasta sa povrćem

    Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.

    Kolac Bounty letnji kolač

    Ova poslastica će očarati sve ljubitelje kokosa. Tokom vrelih letnjih dana servirajte popularni kolač uz hladan čaj od breske i voćnu salatu od ananasa za pun ugođaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: