Domaći musli
Započnite dan uz obilje vitamina, vlakana i obezbedite organizmu energiju!
30-06-2016
|14:52
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- Pola šolje pistaća, grubo naseckanih
- 1/3 šolje kokosovog brašna
- 1/2 šolje sušenog ananasa
- Šolja zobenih pahuljica
- 1/4 šolje pšeničnih mekinja
- 2 kašika chia semenki
- 2 kašike semenki lana
- 2 kašike zobenih mekinja
- Malo soli
- voće po želji
Priprema: Stavite tiganj na šporet da se zagreje na srednje jakoj temperaturi, dodajte pistaće i pustite da se kratko proprže, samo da postanu lomljivi i dobiju laganu boju. Pistaće stavite u veću posudu, a kokosovo brašno na istom tiganju kratko propržite. Kokos dodajte pistaćima, pa zatim dodajte sve ostale sastojke. Musli spremite u dobro zatvorenu teglicu i čuvajte do dve nedelje na sobnoj temperaturi. Musli pripremajte tako da ih nekoliko kašika mešavine prelijete sa ½ šolje jogurta i ostavite preko noći, a ujutro imate spreman ukusan i zdrav doručak.