Domaći melem za upalu grla

Letovanje se ponekad može završiti upalom grla usled veće konzumacije hladnih napitaka ili prehladom zbog promene klimatskih uslova. Ukoliko se nakon odmora javi upala grla, napravite domaći melem od cimeta koji će biti od pomoći.

24-08-2015

|

11:42

|

Autor / Izvor: Naxi media


Za ovaj melem vam je potrbeno oko 80 grama mlevenog kima prelijte sa 200 mililitra vode i pustite da vri oko 15 minuta. Dobićete gustu, rastegljivu smesu, sličnu mlevenoj kafi. Preparat procedite, dodajte 50 mililitara vode i opet prokuvajte. Sklonite s ringle i dodajte kašiku konjaka ili brendija.

Uzimajte po kašiku ovog preparata na svakih pola sata. Prvo poboljšanje ćete osetiti već nakon dva sata i lakše ćete gutati.

Ovaj lek se preporučuje svima koji su skloni prehladama i upalama grla i krajnika.

Za svaki slučaj, pre upotrebe prirodnih preparata obavezno se konsultujte s lekarom.