Domaći falafel

Pripremite ukusno i aromatično jelo koje je izuzetno hranljivo i zdravo.

15-05-2024

|

10:17

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

2 šolje leblebija
kašičica sode praška za pecivo
kašika svežih listova peršuna
dve kašike svežeg lišća korijandera
1 mali crni luk
7-8 čena belog luka ili beli luk u prahu po ukusu
So
1 kašika mlevenog crnog bibera
1 kašika kumina
1 kašika mlevenog korijandera
1 kašičica praška za pecivo
ulje za prženje

Priprema:

Možete da koristite leblebije iz konzerve, a još je bolje ako koristite leblebije koje ste prethodno potopili i ostavili da odstoje preko noći. Narednog dana sve sastojke stavite u blender i napravite masu, a pred prženje dodajte prašak za pecive. U dubljem ulju pržite loptice tri do pet minuta.

Falafel možete da servirate na tanjiru, u tortilji, lepinji ili čuvenom pita hlebu. Dodajte humus, tahini i salate po vašem izboru. Obično se uz falafel služe krastavčići, cvekla, svež kupus, salata od tikvica i belog luka, sveža šargarepa...

PRIJATNO!