Domaći ajvar
Priprema zimnice je u punom jeku, a mnoga domaćinstva ovaj period godine ne mogu ni zamisliti bez ajvara. Pripremite ga u domaćoj radinosti.
28-09-2020
|13:43
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            Sastojci:
    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
- 5kg crvene paprike
 - 2,5 dl ulja
 - so, šećer, sirće po ukusu
    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Priprema: Papriku ispeći i očistiti od kožice i semenki i ostaviti da se ocedi do sutradan. Samleti paparike, ulje staviti u šerpu, zagrejati, staviti začine i sve prižiti oko sat i po vremena. Nakon priženja, dodati jednu supenu kašiku soli, dve kašike šećera i malo sirćeta, pa promešati. Po želji moguće je dodati i čili ukoliko volite pikantniji ukus. Sipati u tegle i odložiti.