Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Neverne Bebe i Vanna - Samo za tvoje oci

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Neverne Bebe i Vanna - Samo za tvoje oci
    2. Vanna - Kao da me nema
    3. Sergej Ćetković - 1000 razloga
    4. Sergej Ćetković - Jos Volim Te
    5. Oliver Dragojević - Vjeruj mi
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Igor Todorović - Petak - Mojih 50
    2. 25. februar - 1 - Dodir noći
    3. 25. februar - 2 - Dodir noći
    4. 25. februar - 3 - Dodir noći
    5. Igor Todorović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Brze kuglice od suvog voća Brze kuglice od suvog voća

    Ukusne kugloce koje se pripremaju bez pečenja.

    Pašteta od bele ribe Pašteta od bele ribe

    Napravite domaću riblju paštetu.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Dubinsko čišćenje doma Dubinsko čišćenje doma

    Iako svakodnevno, jednom nedeljno ili u zavisnosti od potreba pribegavamo čišćenju doma, postoje neki elementi čišćenja koje nije potrebno raditi tokom kraćih vremenskih perioda, ali je svakako nužno makar jednom ili dva puta godišnje.

    Vaša deca će biti oduševljena: Napravite sami Vaša deca će biti oduševljena: Napravite sami

    Igra je od neizmernog značaja za pravilan razvoj deteta. Iako igračke uglavnom kupujemo, uvek se možemo oprobati u pravljenju kućica, raketa koje će učiniti da deca izmaštaju neke druge svetove i prepuste se igri unutar njihovih soba.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.75 117.58 118.40
    CHF 106.03 106.78 107.53
    USD 96.05 96.73 97.41
  • Povezani članci
  • Domaći ajvar

    Napravite ajvar po receptu naših baka.




    05-10-2015 | 11:41 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-vm2002

     

     

    Sastojci:

    - 30 kg. crvenih paprika
    - 1 litar ulja
    - 200 ml. sirćeta
    - 1/2 kesice konzervansa
    - so


    Priprema:
    Paprike ispeći na tradicionalan način (na peći). Pečene paprike slagati u dublji sud (dok su vrele) koji obavezno mora biti poklopljen kako bi se kožica potparila i odvojila od paprike. Oljuštiti, očistiti od semenki i samleti paprike.

    Ulje dobro zagrejati u širokoj šerpi, pa dodati samlevene paprike (ulje treba biti vrelo, tako da paprike "zacvrče"). Pržiti dugoo, dugooo uz mešanje :))) Prvo mešati povremeno dok ajvar ne proključa a zatim neprestano. Pred kraj kuvanja dodati sirće i konzervans. Ajvar je gotov kada počne da ostaje jasan trag od varjače kojom se meša po dnu šerpe, odnosno kada je jako gust. Gotov ajvar posoliti po ukusu i dok je vruć sipati u tegle. Ostaviti ajvar preko noći u rerni na 60-80 stepeni C da se zapeče. Pre zatvaranja tegli dobro zagrejati oko 200 ml. ulja i premazivati površinu ajvara tako da ponovo "zacvrči". Zatvoriti tegle najpre celofanom, pa potom i poklopcem i ostaviti na hladnom mestu.

    Savet plus 1: Jako je bitno dugo kuvati ajvar, jer jedino dobro ukuvan ajvar se ne kvari. Dakle nije poenta dodati mnogo konzervansa, već duugooo kuvati. Savet plus 2: Šerpa u kojoj se kuva ajvar treba biti što šira, jer se u takvoj šerpi brže skuva. Savet plus 3: Celofan kojim se zatvaraju tegle, kao i poklopce možete premazati vaticom ili gazom natopljenom alkoholom - odlično deluje protiv kvarenja ajvara. Savet plus 4: Ivice tegle treba dobro očistiti od eventualnih ostataka ajvara kojim su umazane tokom sipanja, pre nego što se zapeče - takođe odlična zaštita od kvarenja. Savet plus 5: So dodati tek na kraju, jer je tada količina znatno manja, pa bi ajvar mogao biti preslan ako posolite na početku kuvanja.

  • Pročitajte i...
    Pašteta od bele ribe Pašteta od bele ribe

    Napravite domaću riblju paštetu.

    Ćureći štapići sa kačkavaljem Ćureći štapići sa kačkavaljem

    Ukusan ručak koji se brzo priprema.

    Brusketi sa kozjim sirom Brusketi sa kozjim sirom

    Brusketi su uvek dobra opcija, ukoliko nemate dovoljno vremena ili vam je ponestalo ideja.

    Palenta Palenta

    Predlog za ukusan i brz doručak.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: