Domaće punjene paprike

Ukoliko dugo niste sebi priuštili domaći obrok, ovoga puta preskočite brzu hranu i uživajte u punjenim paprikama.

01-07-2016

|

14:06

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 10-12 suvih crvenih paprika,
- 400 g mlevenog mešanog mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 šoljica pirinča,
- 1 manji krompir,
- mlevena crvena paprika,
- brašno, ulje, so,
- ljute papričice,
- biber,
- 1 jaje,
- 1 šoljica kuvanog paradajza.

Priprema: Paprike očistite, operite i poparite sa vrelom vodom da malo omekšaju. Za to vreme na ulju propržite sitno seckani luk, dodajte meso, posolite i zajedno propržite. Kada je gotovo, dodajte pirinač, narendan krompir, biber i jaje. Zaljutite sa papričicama po ukusu. Sa ovim filom punite paprike koje ste izvadili iz vode i ocedili. Napunjene paprike ređajte u posudu u kojoj će se kuvati. Nalijte sa vodom da ogreznu i kada provru smanjite temperaturu i tiho ih kuvajte najmanje 1 sat. Pred kraj dolijte kuvani paradajz i blago zapržite sa malo brašna i aleve paprike. Krčkajte još oko pola sata da se zaprška skuva, a možete ih zapeći i u rerni.