-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo - Jugo
- Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
- Aleksandra Radović - Pamti Me
- Djordje Balašević - Pa dobro gde si ti
- Zana - Mala
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Domaća pita sa zeljem
Ukusna pita, napravljena od domaćih kora može biti pravi izbor doručka.
06-05-2022 | 09:52 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Irina2511
Sastojci:
za kore:
- 1 kg mekog brašna
- kašičica soli
- supena kašika ulja
- 2.5 dl mlake vode
za fil:
- dve vezice zelja
- 300 gr sira
-2 jaja
- so, uljePriprema: Od brašna, soli, ulja i vode zamesiti testo, ne previše tvrdo. Testo podeliti na tri dela, svaki deo premazati uljem. Pokriti krpom i ostaviti da odstoji. Iseckati zelje, izmrviti sir, dodati jaja, kašičicu soli, 3 supene kašike ulja i sve izmešati. Testo razvući oklagijom, a zatim ručno, dok se skroz ne istanji. Staviti trećinu fila, urolati i formirati pitu. Postupak ponoviti sa ostatkom materijala. Rernu ugrejati na 200 stepeni i peći dok ne porumeni.
-
Pročitajte i...
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
Starinska pita sa prazilukom
Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.
Taste Atlas lista: Ovo su četiri najukusnija doručka u Srbiji!
Portal Taste Atlas je verovatno jedan od najpopularnijih gastronomskih portala na svetu. Ovaj sajt je doprineo promociji kuhinja, specijaliteta i restorana širom sveta, a čini se i da Taste Atlas ozbiljno ceni gastronomsku ponudu u Srbiji, s obzirom na to da nas je smestio na dvadeseto mesto najboljih kuhinja sveta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: