-
Poslednjih 5 pesama
- Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
- Flamingosi - Obala
- Elektricni Orgazam - Igra R'n'R cela Jugoslavija
- Nina Badrić - Takvi kao ti
- Severina - Mili moj
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
-
Zdravlje
Zašto je mladi luk dobar za vas? Ukusno povrće sa velikim zdravstvenim benefitima
Mladi luk je povrće bogato hranljivim materijama koje pruža brojne zdravstvene koristi. Podržava zdravlje očiju, poboljšava varenje, jača srce i kosti, i doprinosi blistavosti kože.
Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta
Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.
-
-
Putovanja
Lepote Slovenije: Posetite Ljubljanski dvorac
Gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje dolasku toplih dana, a evo i sjajne ideje kako da provedete prolećni odmor...
Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!
Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!
-
Preporučujemo
Kako bez napora očistiti rešetke iz rerne? Jednostavan trik koji zaista funkcioniše
Čišćenje rerne mnogima predstavlja jedan od najneprijatnijih kućnih poslova, naročito kada se radi o tvrdokornoj masnoći koja se lepi za rešetke. Ako vam je dosta mukotrpnog ribanja i želite lakše rešenje, postoji trik koji zahteva minimalan trud, a daje odlične rezultate.
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.43 117.25 118.07 CHF 124.19 125.07 125.95 USD 102.21 102.93 103.66
-
Dan mrmota: Hoće li biti zime?!
Na današnji dan u Pensilvaniji se obeležava Dan mrmota. Svi željno iščekuju izlazak mrmota Fila, koji će predvideti vremensku prognozu za naredni period.
02-02-2016 | 12:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: YouTube prtsc/ABC News
Svakog 2. februara, ukoliko mrmot izađe iz jazbine, vidi svoju senku i ne poželi da se vrati u zimsko gnezdo tako brzo, to znači da se očekuje topla zima i visoke temperature. Ukoliko je ne vidi i vrati se u jazbinu, legenda kaže da se očekuje bar još šest nedelja hladne zime.
Meteorolozi tvrde da poslednjih godina ova legenda nije imala mnogo veze sa realnošću i da se posledice Filovih aktivnosti 2. februara ne mogu razmatrati ozbiljno. Ipak ovaj gest je sada već ukorenjen u tradciji i privlači ne samo veliki broj meštana nego i turista.
Prema zvaničnim podacima, od 1887. mrmot je video svoju senku 102 puta, a samo 17 puta nije. Ne postoje podaci za poslednju deceniju 19. veka.
Tradicija da životinje "predviđaju vreme" postoji i u srpskoj tradiciji. Naime, svakog 15. februara obeležava se Sretenje. Ovog dana posmatra se medved, odnosno njegova rekacija na vreme, koja nagoveštava vremensku prognozu za naredni period.
-
Pročitajte i...
Slavimo Svetski dan knjige: Koliko često čitate?
Danas, 23. aprila obeležava se Svetski dan knjige i autorskih prava.
Dan planete Zemlje: Ideja koja je promenila svet
Dan planete Zemlje naziv je za dva različita praznika koja se svake godine obeležavaju u proleće, uglavnom na severnoj hemisferi. Oba datuma imaju isti cilj – da povećaju svest ljudi o ugroženosti životne sredine i da uključe što širu javnost u njeno očuvanje.
Vrane znaju geometriju: Inteligentne ptice razbijaju mit o ljudskoj posebnosti
Dugo se smatralo da je sposobnost prepoznavanja geometrijskih oblika – kao što su simetrija, pravi uglovi i paralelne linije – isključivo ljudska osobina. Ali novo istraživanje pokazuje da u tome nismo sami.
Neobična gljiva koja može da otkrije svrhu naših receptora za gorčinu
Gorka gljiva iz roda Amaropostia stiptica verovatno se ne nalazi na tezgi vaše lokalne pijace – i to s dobrim razlogom: njen ukus je, jednostavno rečeno, užasan.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: