Ćufte od mlevenog mesa i pirinča
06-03-2017
|15:37
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 125 g pirinča
- glavica luka
- 2 čena belog luka
- jaje
- 3 kašike ulja
- 1,5 slatke mlevene paprike
- so, biber
Sos:
- 1/2 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 l kuvanog paradajza
- 3 dl vode
- ruzmarin ili bosiljak
Priprema: Crni i beli luk sitno naseckajte ili narendajte. Sjedinite s ostalim sastojcima i dobro umesite. Oblikujte ćuftice veličine oraha (dobićete oko 25-28 ćuftica), i ostavite ih na stranu dok pripremate paradajz-sos. Na ulju kratko propržite brašno, dodajte kuvan paradajz i pustite da proključa uz mešanje. Ulijte vodu, i kad sve još jednom zavri, ubacite ćuftice. Sve polako promešajte i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje dok se paradajz i meso ne skuvaju. U gotovo jelo dodajte svež ruzmarin ili bosiljak.