Čorba od bundeve sa pivom

Blagodeti bundeve su odavno poznate, a ukoliko želite da na vašu trpezu unesete novine, osvežite se čorbom od bundeve sa dodatkom piva.

15-09-2015

|

11:13

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:
 - 500 g očišćene bundeve naseckane na kockice,
 - 1 mali crni luk,
 - so i biber,
 - 0,5 l svetlog piva,
 - 1 komadić (veličine pola palca na ruci) svežeg đumbira ili 1 kašikica mlevenog suvog đumbira
 - oko 1/2 l vode.

Pripreme: Na ulju propržite sitno iseckan crni luk, kada zastakli dodajte mu kockice bundeve. Sve zajedno propržite 3-4 minuta. Pobiberite, posolite, dodajte narendan đumbir i sve zalijte  pivom i vodom. U zavisnosti od toga da li volite ređu ili gušću čorbu količinu vode možete smanjiti ili povećati. Kuvajte na laganoj vatri dok se bundeva ne skuva, a to je (u zavisnosti od bundeve) nekih 20-25 minuta.
Kada se bundeva skuva, sameljite štapnim mikserom  u tečnosti u kojoj se kuvala ili je izgnječite je gnječilicom za krompir ili je sameljite u blenderu.
Poslužite uz kockice pečene bundeve, ili uz proprežene kockice hleba, pospite mlevenim biberom i/ili iseckanim peršunovim listom.