Riblja čorba

Ukusna riblja čorba, upotpuniće vaš današnji obrok.

19-09-2022

|

15:26

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- po 250 gr 5 vrsta rečne ribe (smuđ, som, šaran, mrena, bela riba)
- 4 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 peršun
- 1 manji celer
- 50 gr aleve paprike
- 1 dl ulja
- 5 gr crnog bibera
- supena kašika biljnog začina
- 3 lista lovora
- pola litre soka od paradajza
- ljute paprike po želji

Priprema: Luk očistiti i sitno iseckati. Isto uraditi i sa ostalim povrćem. Svo povrće prebaciti u veću šerpu, naliti sa 3dl vode i polako krčkati, da povrće omekša. Kada je povrće omekšalo, dodati ulje, alevu papriku, biber sve začine, i ribu isečenu na komade. Sve naliti vodom i kuvati 30 minuta. Dodati kuvani paradajz, ljuto po želji i kuvati još 15 minuta.