Cepkano svinjsko meso!

Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.

22-10-2024

|

11:31

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

1,5 kg svinjskog vrata ili plećke
2 crna luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 paprike (crvena i zelena)
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica suvog origana
So i biber po ukusu
250 ml paradajz pelata
100 ml supe (ili vode)
Maslinovo ulje
Sveže peršunovo lišće za dekoraciju

Priprema:

Svinjsko meso posolite, pobiberite i pospite dimljenom paprikom. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i kratko propržite meso sa svih strana dok ne dobije zlatnu koricu. Prebacite u veći lonac. U istom tiganju, dodajte crni i beli luk, šargarepu i papriku. Pržite dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz pelat i supu, pa kratko kuvajte dok se ukusi ne sjedine. Prelijte preko mesa. Poklopite lonac i pecite u rerni zagrejanoj na 150°C oko 4 sata, ili dok meso ne postane dovoljno meko da se lako cepka viljuškom. Nakon pečenja, viljuškom iscepkajte meso u vlakna, pomešajte sa povrćem i preostalim sokovima. Poslužite uz prilog po želji i pospite sveže seckanim peršunom.


PRIJATNO!