Burek s mesom

Ukoliko volite kaloričan doručak ili večeru, odlučite se za domaći burek sa mesom.

20-02-2017

|

14:04

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1/2 kg tanjih kora
- 350gr mlevenog mesa
- 2 dl hladne vode
- malo ulja
- 1 parašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 kašikice vegete
- 1 manja glavica crnog luka
- biber

Priprema: U šerpu sipati malo ulja, dodati mleveno meso, samlevenu glavicu očišćenog crnog luka, pa prodinstaati meso.U toku dinstanja dodati vegetu, i po potrebi dodavati vode. U čašu od 2dl sipati vodu, dodati kašičicu soli i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati. U okrugao pleh sipati malo ulja i premazati pleh. Staviti prvi list kore, malo preliti sa tečnošću, staviti preko nje drugu koru, malo preliti i dodati malo mlevenog mesa, dodati narednu koru, preliti tečnošću i tako u krug sve dok ne nestane materijala. Peći na 200 C dok ne porumeni.