-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Jaroslava (Princezo javi se)
- Film - Srce na cesti
- Moby Dick - Ulica i broj
- Boris Rezak - Poslije Nas
- Goran Karan - Ne salji ladje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Prirodni načini za regulaciju hormona i više energije
Hormoni utiču na gotovo sve procese u našem telu, od sna, apetita i energije, do raspoloženja i metabolizma. Kada su u disbalansu, osećamo posledice u vidu umora, promena raspoloženja, problema sa težinom i mnogih drugih tegoba.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate pored šporeta!
Prostor oko šporeta često deluje kao savršeno mesto za odlaganje stvari koje vam trebaju dok kuvate. Ipak, mnogi predmeti koje možda sada držite tik uz rernu i ringlu ne podnose visoke temperature i najbolje je da ih odmah premestite.
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.58 125.46 126.34 USD 98.82 99.51 100.21
-
Bulgur pljeskavice
Ove zdrave i ukusne pljeskavice od bulgura savršena su alternativa varijantama sa mesom. Lako se pripremaju, bogate su vlaknima i idealne za lagani obrok.
04-03-2025 | 11:42 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, margouillat photo
Sastojci:1 šolja bulgura
2 šolje vode
1 glavica crnog luka, sitno seckana
2 čena belog luka, sitno seckana
1 šargarepa, narendana
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kašičice kumina
So i biber po ukusu
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 jaje (za vezivanje smese)
2 kašike brašna ili prezli
Malo maslinovog ulja za prženje
Priprema:Bulguru dodati vodu i kuvati dok ne omekša (oko 10-15 minuta), zatim ocediti višak tečnosti i ostaviti da se prohladi. U tiganju propržiti crni i beli luk, zatim dodati narendanu šargarepu i kratko propržiti dok ne omekša. Pomešati kuvani bulgur sa proprženim povrćem, začinima, peršunom, jajetom i brašnom (ili prezlama). Smesu dobro sjediniti i ostaviti da odstoji 10 minuta.Oblikovati pljeskavice i peći ih na malo maslinovog ulja u tiganju, po 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe. Poslužiti uz jogurt, sos po izboru ili svežu salatu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: