Biftek sa kuvanim pirinčem

Ko je za sočan biftek sa kuvanim pirinčem?

06-10-2015

|

12:23

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 300-400 g bifteka isečenog na komade,
- 2-3 kašičice senfa,
- 1 kašika krupno samlevenog bibera,
- nekoliko listića ruzmarina,
- krupna morska so,
- 100 g suvih brusnica,
- 2 kašike smeđeg šećera,
- 1 kašika meda,
- 1 kašičica sveže samlevenog bibera,
- 2-3 kašike soka od limuna,
- 10 g putera,
- 10 g svežeg sitno seckanog đumbira,
- grančica ruzmarina,
- maslinovo ulje.

Priprema: Prelijte meso sa malo maslinovog ulja, pa utrljajte senf, ruzmarin i biber sa svake strane. Solite nakon ili u toku pečenja. Stavite na tanjir i ostavite sa strane. Brusnice stavite sa šećerom, medom i malo vode na srednju vatru, pa ih kuvajte toliko da se potpuno skuvaju i ne budu više suve, uz stalno dodavanje po malo vode. Na pola kuvanja dodajte puter, limunov sok i začine, dobro promešajte, pa nastavite sa kuvanjem i dodavanjem vode. Kada je sos skoro gotov, zagrejte malo maslinovog ulja na tiganju. Za srednje pečeno pecite meso po 4-5 minuta sa obe strane. Poslužite uz kuvani pirinač.