Benefiti konzumiranja lubenice

Iako povrće, lubenica se zbog slatkog ukusa često poistovećuje sa voćem i sezonski vezuje za letnju sezonu.

14-06-2022

|

11:02

|

Autor / Izvor: Naxi media

Benefiti njenog konzumiranja su višestruki po zdravlje organizma, a može se jesti samostalno, kao dodatak voćnoj ili povrtnoj salati, piti kao sok ili smuti, dodatak limunadi...

Ono što je možda najznačajnija karakteristika lubenice jeste da sadrži više od 90 posto vode, što je čini niskokaloričnom namirnicom koju možemo jesti svakodnevno bez griže savesti, ukoliko smo na režimu ishrane koji zahteva smanjen unos kalorija.

Zbog visokog postotka vode ona hidrira organizam, što je tokom letnjeg perioda više nego poželjno.


Lubenuca sadrži vitamin C koji jača imunitet kao i vitamine A i E. Takođe, bogata je mineralima u vidu cinka, magnezijuma, gvožđa i kalcijuma...

Lubenica je povrće koje bi trebalo da se nađe na vašem letnjem jelovniku, a na osnovu vaših afiniteta odaberite omiljeni način na koji ćete je konzumirati. Za one koji vole da istražuju ukuse, preporučujemo ove neodoljive štapiće.