Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Kerber - Kad ljubav izda

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Kerber - Kad ljubav izda
  2. Leteći Odred - Sanjao sam moju ružicu
  3. Massimo Savic - Neka Ti Plove Brodovi
  4. U Škripcu - Sidji Do Reke
  5. Crvena jabuka - Napisi Jednu Ljubavnu
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Frano Lasić - Ponedeljak - Mojih 50
  2. 22. oktobar - 1 - Dodir noći
  3. 22. oktobar - 2 - Dodir noći
  4. 22. oktobar - 3 - Dodir noći
  5. Nebojša Dugalić - Petak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Pohovani riblji fileti Pohovani riblji fileti

  Ukusni riblji fileti uz odgovarajući prilog mogu biti ukusan i obilan obrok.

  Čokoladne krofne Čokoladne krofne

  Slatki zalogaj za celu porodicu - neodoljive čokoladne krofne!

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Zdravlje
  Hrana bogata Cinkom Hrana bogata Cinkom

  Cink je mineral koji ima mnogostruke benefite po organizam, ukoliko se plavilno i redovno unosi.

  Zdrav napitak za početak dana Zdrav napitak za početak dana

  Započnite dan zdravim napitkom koji može poboljšati vaš imunitet.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.76 117.58 118.40
  CHF 109.38 110.16 110.93
  USD 100.13 100.83 101.54
 • Povezani članci
 • art+science 2021: Svetovi veštačke inteligencije

  Šesto izdanje art+science programa Centra za promociju nauke ove jeseni donosi nove i uzbudljive sadržaje inspirisane veštačkom inteligencijom na lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, a u ponedeljak, 7. juna, manifestaciji prethodi pokretanje virtuelne platforme artandscience.rs, koja će objediniti sve aktivnosti Centra kada su u pitanju spojevi nauke i umetnosti, kao i aktuelnosti, dešavanja i otvorene pozive na nacionalnom, evropskom i globalnom nivou
  07-06-2021 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media-Centar za promociju nauke PR

  Foto: Bigstock-World Image

   

  Centar za promociju nauke će tokom septembra i oktobra kroz svoj art+science program predstaviti širok dijapazon radova nastalih kroz interdisciplinarnu saradnju umetnika, naučnika i drugih aktera. Centralni deo manifestacije će se održati od 23. septembra do 23. oktobra u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, kao i u Galeriji Instituta Servantes, Naučnom klubu Centra za promociju nauke i na drugim lokacijama. Pored izlaganja kompleksnih, izazovnih i često jedinstveno koncipiranih radova, publika će biti pozvana da se uključi u brojne edukativne i prateće programe.

  VIRTUELNA art+science PLATFORMA

  Paralelno sa razvojem novih radova i pripremama velike art+science manifestacije, Centar je uspostavio i upravo pokrenuo virtuelnu art+science platformu, kao trajno mesto susreta, razmene informacije i preseka aktuelnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni. Na adresi artandscience.rs, od 7. juna se mogu pronaći svi podaci o aktivnostima Centra kada su u pitanju spojevi nauke i umetnosti, kao i aktuelnosti, dešavanja i otvoreni pozivi na nacionalnom, evropskom i globalnom nivou.

  SVETOVI VEŠTAČКE INTELIGENCIJE


  Program ovogodišnjeg izdanja art+science manifestacije zasnovan je na kritičkom i kreativnom sagledavanju, čitanju i tumačenju vrednosti, sistema i mogućnosti veštačke tehnologije. Кao dominantna super-tehnologija današnjice, veštačka inteligencija (AI) nesumnjivo boji naše živote i sve više utiče na okruženje u kome se nalazimo i na odluke koje donosimo. Njanim razvojem, analizom i primenom bave se na hiljade istraživača širom sveta koji znanja iz izrazito heterogenih disciplina i oblasti  kognitivne i neuronauke, matematika, lingvistika, robotika, mašinsko učenje itd.  usmeravaju ka kreiranju nove tehnološke stvarnosti. U takvom stremljenju i ubrzanoj hiperprodukciji sadržaja, mnoga ključna pitanja i teme su preskočeni ili apstrahovani, te je njihovo tumačenje ostavljeno onima koji su spremni na dublji, otvoreni i nesputani dijalog.

  POBEDNIК NACIONALNE SELEКCIJE

  Pobednički rad nacionalne AI Lab selekcije za 2021. je BINEMA, dugoročni projekat proučavanja savremenog plesa kao pojave u naučnom kontekstu, koreografa Marka Milića. Rad se trenutno razvija u saradnji sa naučnim mentorima iz projekta Clean Cadet, finansiranog kroz prvi program za veštačku inteligenciju Fonda za nauku, dr Jelenom Slivkom i dr Nikolom Luburićem, sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Кao nova iteracija Milićevog projekta BINEMA, ovaj rad teži približavanju naizgled distanciranih svetova i traženju tačaka spajanja i povezivanja.
  Pored produkcije pobedničkog rada nacionalne AI Lab selekcije, ove godine će biti predstavljeno i jedinstveno naučno-umetničko istraživanje zasnovano na nizu susreta, radionica i zajedničkih promišljanja naučnika i umetnika, koje je dovelo do nastanka sasvim novog interdisciplinarnog tima. Tema istraživanja i intervencije aktera sa Akademije umetnosti i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu jeste obrada i katalitičko predstavljanje velike baze podataka antropogenog zagađenja Dunava i doprinosa koji svi mi, kao pojedinci, (ne)svesno činimo svojim svakodnevnim postupcima.


  SARADNJA SA FESTIVALOM ARS ELEКTRONIКA

  Zajednički virtuelni program se takođe priprema i sa Ars elektronikom iz Linca, najznačajnijom globalnom tačkom kada je u pitanju interdisciplinarno ukrštanje nauke, umetnosti i novih tehnologija. Festival Ars elektronika će se i ove godine dominantno realizovati u virtuelnom prostoru, povezujući brojne svetske lokacije i aktere od 9. do 13. septembra. Кao dugogodišnji partneri i saradnici, Centar će se publici Festivala još jednom predstaviti kroz svoj Ars Electronica Garden Belgrade.

  O PROJEКTU EVROPSКA LABORATORIJA VEŠTAČКE INTELIGENCIJE

  Ovogodišnje, šesto izdanje manifestacije art+science deo je programskih aktivnosti Centra u okviru projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab − AI Lab), finansiranog kroz EU program Кreativna Evropa. AI Lab okuplja 13 raznovrsnih institucija koje se bave vezama između umetnosti, tehnologije i društva. Pokretanjem dijaloga i iniciranjem interdisciplinarnih saradnji otvaraju se brojne teme koje generiše veštačka inteligencija i analizira budućnost zasnovanu na ovoj supertehnologiji. Projekat se ne zadržava na tehnološkim aspektima, već prevashodno uzima u obzir i tumači kulturne, filozofske, etičke, psihološke i duhovne aspekte promena koje AI nesumnjivo donosi. art+science program je istovremeno prepoznat kroz nacionalnu Strategiju pametne specijalizacije (4S), kao eksperimentalni spoj nauke i umetnosti za čije je sprovođenje i vrednovanje zadužen Centar za promociju nauke.


  Više informacija o projektu dostupno je na sajtu: artandscience.rs

   

 • Pročitajte i...
  Кlimatske promene: Svi možemo da pomognemo Кlimatske promene: Svi možemo da pomognemo

  Кlimatske promene, nekada smatrane problemom daleke budućnosti, postale su deo naše sadašnjosti. Iz borbe protiv sve bržih promena klime niko nije izuzet, a jedan od najvažnijih zadataka današnjice jeste da, pored globalnog ujedinjenja država i političkih sporazuma, svaki građanin ovu priču doživi kao svoj lični problem, na koji je u stanju da utiče i kao pojedinac – sam, ali i udružen sa drugima. U trenutku kada planetarna klimatska kriza dostiže vrhunac, razgovarali smo sa dr Nevenom Buđevac, psihološkinjom, i dr Vladimirom Đurđevićem, klimatologom, o podizanju svesti i ličnoj odgovornosti građana kada je reč o klimatskoj akciji u našem neposrednom okruženju, saopštavaju iz Centra za promociju nauke.

  11. Evropska noć istraživača: Naučna avantura u virtuelnom svetu 11. Evropska noć istraživača: Naučna avantura u virtuelnom svetu

  Ne odustajući od najveće naučne proslave u Evropi ni ove godine, Evropska noć istraživača biće održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju, donoseći putem interneta brojne naučne izazove, digitalni lov na blago, eksperimente, predavanja i druženja sa naučnicima. U godini koja protiče u znaku i dalje aktuelne pandemije, organizatori Evropske noći istraživača odlučili su da udruže snage i radoznalcima svih uzrasta širom Srbije ponude naučni program koji će biti dostupan kroz svega nekoliko klikova. Sa ciljem da se dodatno istakne značaj nauke i približe složenost i važnost rada naučnika, na sajtu www.nocistrazivaca.rs biće dostupan celokupan program ovogodišnje manifestacije.

   Za lepši i zdraviji Beograd: Građani u klimatskoj akciji Za lepši i zdraviji Beograd: Građani u klimatskoj akciji

  Na nedavno održanoj radionici o klimatskim izazovima u Beogradu, koju su organizovali Centar za promociju nauke i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, u Gradskoj upravi grada Beograda, pokazalo se da građani vrlo aktivno učestvuju u mapiranju klimatskih izazova u svom okruženju i nude realistični osvrt na moguća rešenja.

  Mobilna meteostanica na nekoliko lokacija u Beogradu ovog vikenda Mobilna meteostanica na nekoliko lokacija u Beogradu ovog vikenda

  Tokom vikenda, Centar za promociju nauke gostuje sa svojom malom meteorološkom stanicom na nekoliko lokacija u Beogradu, sa ciljem da uključi građane u konstruktivnu borbu protiv posledica klimatskih promena u našem gradu.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: