Slušate: Muzički mix

Pesma: Kerber - Hajde da se volimo

Muzički mix
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Kerber - Hajde da se volimo
  2. Goran Karan - Ne salji ladje
  3. Severina - Prijateljice
  4. Valentino - Ne mogu
  5. Sergej Ćetković - Ljubav
 • Beograd Uzivo
 • Odeon Turska 2021
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Ivan Zeljković - Ponedeljak - Mojih 50
  2. 23. jul -1 - Dodir noći
  3. 23. jul -2 - Dodir noći
  4. 23. jul -3 - Dodir noći
  5. Irfan Mensur - Petak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Omlet sa spanaćem Omlet sa spanaćem

  Ukusan obrok koji vam može dati energiju za početak dana.

  Prokelj u pavlaci sa narom i slaninom Prokelj u pavlaci sa narom i slaninom

  Ukusna kombinacija koja se može jesti samostalno ili kao prilog.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Zdravlje
  Koje probleme sa grlom donosi letnji period? Koje probleme sa grlom donosi letnji period?

  U letnjem periodu, suva sluznica usta, grla i ždrela je veoma čest problem. Očigledno je da nas velike vrućine napolju primoravaju da veći deo dana provodimo u klimatizovanim prostorijama – bilo da smo na poslu, stanu ili svom automobilu. Klima dodatno isušuje sluznicu, pa tako dolazi do pogoršanja ovog problema.

  Zašto je zdravo jesti lubenicu? Zašto je zdravo jesti lubenicu?

  Ukoliko želite da tokom letnjeg perioda posegnete za zdravom i osvežavajućom užinom, preporučujemo vam konzumiranje lubenice.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.74 117.56 118.38
  CHF 107.85 108.61 109.37
  USD 99.12 99.82 100.52
 • Povezani članci
 • art+science 2021: Svetovi veštačke inteligencije

  Šesto izdanje art+science programa Centra za promociju nauke ove jeseni donosi nove i uzbudljive sadržaje inspirisane veštačkom inteligencijom na lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, a u ponedeljak, 7. juna, manifestaciji prethodi pokretanje virtuelne platforme artandscience.rs, koja će objediniti sve aktivnosti Centra kada su u pitanju spojevi nauke i umetnosti, kao i aktuelnosti, dešavanja i otvorene pozive na nacionalnom, evropskom i globalnom nivou
  07-06-2021 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media-Centar za promociju nauke PR

  Foto: Bigstock-World Image

   

  Centar za promociju nauke će tokom septembra i oktobra kroz svoj art+science program predstaviti širok dijapazon radova nastalih kroz interdisciplinarnu saradnju umetnika, naučnika i drugih aktera. Centralni deo manifestacije će se održati od 23. septembra do 23. oktobra u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, kao i u Galeriji Instituta Servantes, Naučnom klubu Centra za promociju nauke i na drugim lokacijama. Pored izlaganja kompleksnih, izazovnih i često jedinstveno koncipiranih radova, publika će biti pozvana da se uključi u brojne edukativne i prateće programe.

  VIRTUELNA art+science PLATFORMA

  Paralelno sa razvojem novih radova i pripremama velike art+science manifestacije, Centar je uspostavio i upravo pokrenuo virtuelnu art+science platformu, kao trajno mesto susreta, razmene informacije i preseka aktuelnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni. Na adresi artandscience.rs, od 7. juna se mogu pronaći svi podaci o aktivnostima Centra kada su u pitanju spojevi nauke i umetnosti, kao i aktuelnosti, dešavanja i otvoreni pozivi na nacionalnom, evropskom i globalnom nivou.

  SVETOVI VEŠTAČКE INTELIGENCIJE


  Program ovogodišnjeg izdanja art+science manifestacije zasnovan je na kritičkom i kreativnom sagledavanju, čitanju i tumačenju vrednosti, sistema i mogućnosti veštačke tehnologije. Кao dominantna super-tehnologija današnjice, veštačka inteligencija (AI) nesumnjivo boji naše živote i sve više utiče na okruženje u kome se nalazimo i na odluke koje donosimo. Njanim razvojem, analizom i primenom bave se na hiljade istraživača širom sveta koji znanja iz izrazito heterogenih disciplina i oblasti  kognitivne i neuronauke, matematika, lingvistika, robotika, mašinsko učenje itd.  usmeravaju ka kreiranju nove tehnološke stvarnosti. U takvom stremljenju i ubrzanoj hiperprodukciji sadržaja, mnoga ključna pitanja i teme su preskočeni ili apstrahovani, te je njihovo tumačenje ostavljeno onima koji su spremni na dublji, otvoreni i nesputani dijalog.

  POBEDNIК NACIONALNE SELEКCIJE

  Pobednički rad nacionalne AI Lab selekcije za 2021. je BINEMA, dugoročni projekat proučavanja savremenog plesa kao pojave u naučnom kontekstu, koreografa Marka Milića. Rad se trenutno razvija u saradnji sa naučnim mentorima iz projekta Clean Cadet, finansiranog kroz prvi program za veštačku inteligenciju Fonda za nauku, dr Jelenom Slivkom i dr Nikolom Luburićem, sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Кao nova iteracija Milićevog projekta BINEMA, ovaj rad teži približavanju naizgled distanciranih svetova i traženju tačaka spajanja i povezivanja.
  Pored produkcije pobedničkog rada nacionalne AI Lab selekcije, ove godine će biti predstavljeno i jedinstveno naučno-umetničko istraživanje zasnovano na nizu susreta, radionica i zajedničkih promišljanja naučnika i umetnika, koje je dovelo do nastanka sasvim novog interdisciplinarnog tima. Tema istraživanja i intervencije aktera sa Akademije umetnosti i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu jeste obrada i katalitičko predstavljanje velike baze podataka antropogenog zagađenja Dunava i doprinosa koji svi mi, kao pojedinci, (ne)svesno činimo svojim svakodnevnim postupcima.


  SARADNJA SA FESTIVALOM ARS ELEКTRONIКA

  Zajednički virtuelni program se takođe priprema i sa Ars elektronikom iz Linca, najznačajnijom globalnom tačkom kada je u pitanju interdisciplinarno ukrštanje nauke, umetnosti i novih tehnologija. Festival Ars elektronika će se i ove godine dominantno realizovati u virtuelnom prostoru, povezujući brojne svetske lokacije i aktere od 9. do 13. septembra. Кao dugogodišnji partneri i saradnici, Centar će se publici Festivala još jednom predstaviti kroz svoj Ars Electronica Garden Belgrade.

  O PROJEКTU EVROPSКA LABORATORIJA VEŠTAČКE INTELIGENCIJE

  Ovogodišnje, šesto izdanje manifestacije art+science deo je programskih aktivnosti Centra u okviru projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab − AI Lab), finansiranog kroz EU program Кreativna Evropa. AI Lab okuplja 13 raznovrsnih institucija koje se bave vezama između umetnosti, tehnologije i društva. Pokretanjem dijaloga i iniciranjem interdisciplinarnih saradnji otvaraju se brojne teme koje generiše veštačka inteligencija i analizira budućnost zasnovanu na ovoj supertehnologiji. Projekat se ne zadržava na tehnološkim aspektima, već prevashodno uzima u obzir i tumači kulturne, filozofske, etičke, psihološke i duhovne aspekte promena koje AI nesumnjivo donosi. art+science program je istovremeno prepoznat kroz nacionalnu Strategiju pametne specijalizacije (4S), kao eksperimentalni spoj nauke i umetnosti za čije je sprovođenje i vrednovanje zadužen Centar za promociju nauke.


  Više informacija o projektu dostupno je na sajtu: artandscience.rs

   

 • Pročitajte i...
  Кlimatske promene: Svi možemo da pomognemo Кlimatske promene: Svi možemo da pomognemo

  Кlimatske promene, nekada smatrane problemom daleke budućnosti, postale su deo naše sadašnjosti. Iz borbe protiv sve bržih promena klime niko nije izuzet, a jedan od najvažnijih zadataka današnjice jeste da, pored globalnog ujedinjenja država i političkih sporazuma, svaki građanin ovu priču doživi kao svoj lični problem, na koji je u stanju da utiče i kao pojedinac – sam, ali i udružen sa drugima. U trenutku kada planetarna klimatska kriza dostiže vrhunac, razgovarali smo sa dr Nevenom Buđevac, psihološkinjom, i dr Vladimirom Đurđevićem, klimatologom, o podizanju svesti i ličnoj odgovornosti građana kada je reč o klimatskoj akciji u našem neposrednom okruženju, saopštavaju iz Centra za promociju nauke.

  11. Evropska noć istraživača: Naučna avantura u virtuelnom svetu 11. Evropska noć istraživača: Naučna avantura u virtuelnom svetu

  Ne odustajući od najveće naučne proslave u Evropi ni ove godine, Evropska noć istraživača biće održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju, donoseći putem interneta brojne naučne izazove, digitalni lov na blago, eksperimente, predavanja i druženja sa naučnicima. U godini koja protiče u znaku i dalje aktuelne pandemije, organizatori Evropske noći istraživača odlučili su da udruže snage i radoznalcima svih uzrasta širom Srbije ponude naučni program koji će biti dostupan kroz svega nekoliko klikova. Sa ciljem da se dodatno istakne značaj nauke i približe složenost i važnost rada naučnika, na sajtu www.nocistrazivaca.rs biće dostupan celokupan program ovogodišnje manifestacije.

   Za lepši i zdraviji Beograd: Građani u klimatskoj akciji Za lepši i zdraviji Beograd: Građani u klimatskoj akciji

  Na nedavno održanoj radionici o klimatskim izazovima u Beogradu, koju su organizovali Centar za promociju nauke i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, u Gradskoj upravi grada Beograda, pokazalo se da građani vrlo aktivno učestvuju u mapiranju klimatskih izazova u svom okruženju i nude realistični osvrt na moguća rešenja.

  Mobilna meteostanica na nekoliko lokacija u Beogradu ovog vikenda Mobilna meteostanica na nekoliko lokacija u Beogradu ovog vikenda

  Tokom vikenda, Centar za promociju nauke gostuje sa svojom malom meteorološkom stanicom na nekoliko lokacija u Beogradu, sa ciljem da uključi građane u konstruktivnu borbu protiv posledica klimatskih promena u našem gradu.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: