-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Ljubavi Moja
- Crvena jabuka - Vjetar
- Kiki Lesendrić - Noc Kao Iz Sna
- Merlin - Da šutiš
- Zdravko Čolić - Ljubavnici
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Zdravlje
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi
Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.48 125.36 126.24 USD 99.22 99.92 100.62
-
Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
01-04-2024 | 12:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, igordutina
Sastojci:
500g junetine (najbolje odrezak ili odabrani delovi za roštilj)
4 veća krompira
4 čena belog luka (sitno iseckana)
1 crveni luk (sitno iseckan)
1/4 šolje maslinovog ulja
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike svežeg iseckanog ruzmarina
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusuPriprema:
Priprema marinade: U posudi za mariniranje pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, crveni luk, peršun, ruzmarin, sok od limuna, so i biber.
Priprema mesa: Junetinu operite i osušite, a zatim je stavite u marinadu. Dobro je utrljajte u meso i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, idealno bi bilo ostaviti je u marinadi preko noći u frižideru.
Priprema krompira: Krompir operite, oljuštite (po potrebi) i isecite na kolutove ili kockice. Stavite krompir u posudu, dodajte malo maslinovog ulja, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
Pečenje: Zagrejte rernu na 200°C. Na plehu ili u vatrostalnoj posudi rasporedite mariniranu junetinu i krompir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena ili dok ne bude pečena po vašem ukusu.
Poslužite mariniranu junetinu sa krompirom toplo, pospite preostalim peršunom ili ruzmarinom kao dekoraciju i poslužite uz salatu po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
Najukusnija boranija sa piletinom
Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: