Aromatična, marinirana junetina

Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...

01-04-2024

|

12:05

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500g junetine (najbolje odrezak ili odabrani delovi za roštilj)
4 veća krompira
4 čena belog luka (sitno iseckana)
1 crveni luk (sitno iseckan)
1/4 šolje maslinovog ulja
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike svežeg iseckanog ruzmarina
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusu

Priprema:

Priprema marinade: U posudi za mariniranje pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, crveni luk, peršun, ruzmarin, sok od limuna, so i biber.


Priprema mesa:
Junetinu operite i osušite, a zatim je stavite u marinadu. Dobro je utrljajte u meso i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, idealno bi bilo ostaviti je u marinadi preko noći u frižideru.


Priprema krompira: Krompir operite, oljuštite (po potrebi) i isecite na kolutove ili kockice. Stavite krompir u posudu, dodajte malo maslinovog ulja, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.


Pečenje: Zagrejte rernu na 200°C. Na plehu ili u vatrostalnoj posudi rasporedite mariniranu junetinu i krompir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena ili dok ne bude pečena po vašem ukusu.


Poslužite mariniranu junetinu sa krompirom toplo, pospite preostalim peršunom ili ruzmarinom kao dekoraciju i poslužite uz salatu po izboru.

PRIJATNO!