-
Poslednjih 5 pesama
- Knez - Pobjedila si ti
- Generacija 5 - Najjaci ostaju
- Zana - Rukuju se rukuju
- Željko Joksimović - Nije do mene
- Time - Da li znaš da te volim
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
-
Zdravlje
Moć maline: Letnje voće koje može da učini čuda za vaše zdravlje!
Maline sadrže malo ugljenih hidrata, a bogate su vlaknima, što ih čini odličnim izborom za većinu ljudi. Njihove zdravstvene prednosti su brojne, a kako sezona kratko traje, bila bi šteta ne iskoristiti je.
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
-
-
Putovanja
Putovanja zbog koncerata sve su popularnija, a evo koji gradovi prednjače!
Putovanja na koncerte i muzičke festivale – poznata kao gig-tripping – već neko vreme su jedan od izraženijih trendova u turizmu. Predviđa se da će tržište „muzičkog turizma“ do 2030. godine dostići vrednost od gotovo 263 milijarde dolara.
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
-
Preporučujemo
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.04 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 100.90 101.61 102.32
-
Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
01-04-2024 | 12:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, igordutina
Sastojci:
500g junetine (najbolje odrezak ili odabrani delovi za roštilj)
4 veća krompira
4 čena belog luka (sitno iseckana)
1 crveni luk (sitno iseckan)
1/4 šolje maslinovog ulja
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike svežeg iseckanog ruzmarina
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusuPriprema:
Priprema marinade: U posudi za mariniranje pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, crveni luk, peršun, ruzmarin, sok od limuna, so i biber.
Priprema mesa: Junetinu operite i osušite, a zatim je stavite u marinadu. Dobro je utrljajte u meso i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, idealno bi bilo ostaviti je u marinadi preko noći u frižideru.
Priprema krompira: Krompir operite, oljuštite (po potrebi) i isecite na kolutove ili kockice. Stavite krompir u posudu, dodajte malo maslinovog ulja, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
Pečenje: Zagrejte rernu na 200°C. Na plehu ili u vatrostalnoj posudi rasporedite mariniranu junetinu i krompir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena ili dok ne bude pečena po vašem ukusu.
Poslužite mariniranu junetinu sa krompirom toplo, pospite preostalim peršunom ili ruzmarinom kao dekoraciju i poslužite uz salatu po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kineski prženi kupus
Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: