-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver I Davor Radolfi - Ljubav Je Tvoja Kao Vino
- Sergej Ćetković - Kofer
- Idoli - Dok dobuje kisa
- Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
- Boris Rezak - Voli me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
-
Zdravlje
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
-
-
Putovanja
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
-
Preporučujemo
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 123.27 124.14 125.01 USD 99.37 100.07 100.78
-
Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
01-04-2024 | 12:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, igordutina
Sastojci:
500g junetine (najbolje odrezak ili odabrani delovi za roštilj)
4 veća krompira
4 čena belog luka (sitno iseckana)
1 crveni luk (sitno iseckan)
1/4 šolje maslinovog ulja
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike svežeg iseckanog ruzmarina
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusuPriprema:
Priprema marinade: U posudi za mariniranje pomešajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk, crveni luk, peršun, ruzmarin, sok od limuna, so i biber.
Priprema mesa: Junetinu operite i osušite, a zatim je stavite u marinadu. Dobro je utrljajte u meso i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, idealno bi bilo ostaviti je u marinadi preko noći u frižideru.
Priprema krompira: Krompir operite, oljuštite (po potrebi) i isecite na kolutove ili kockice. Stavite krompir u posudu, dodajte malo maslinovog ulja, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
Pečenje: Zagrejte rernu na 200°C. Na plehu ili u vatrostalnoj posudi rasporedite mariniranu junetinu i krompir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena ili dok ne bude pečena po vašem ukusu.
Poslužite mariniranu junetinu sa krompirom toplo, pospite preostalim peršunom ili ruzmarinom kao dekoraciju i poslužite uz salatu po izboru.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
Čizkejk sa limunom
Nepečeni, kremast i sa osvežavajućom notom limuna, čizkejk sa limunom savršen je za tople dane, porodična okupljanja ili onda kada nam se jede nešto slatko, ali lagano...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: