-
Poslednjih 5 pesama
- Severina - Pogled ispod obrva
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
- Vlado i Rodja - Draga
- Valentino - Bez tebe
- Željko Joksimović - Milo za drago
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Špageti bolonjeze
Uživajte u omiljenoj pasti mnogih. Špageti bolonjeze.
06-06-2015 | 09:10 | Autor/Izvor:
Uživajte u omiljenoj pasti mnogih. Špageti bolonjeze.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 16.9.2014. - 14:00:00
(Foto: bigstockphoto/Yellowj)
Sastojci:
- 500 g špageta
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 50 ml ulja
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 manji koren celera
- 1 l soka od paradajza
- so
- 1 kašičica šećera
- 1/3 kašičice bibera
- 1 list lovora
- 1 kašika gustina, opciono
malo parmezana, za serviranje
Priprema: Celer iseći na sitne kockice ili izrendisati, šargarepu iseći na sitne komadiće. Luk iseckati na sitno, posuti kašičicom soli, pa dinstati na 50 ml ulja u šerpi srednje veličine dok ne omekša. Dodati pripremljen celer i šargarepu i dinstati dok i ovo povrće malo ne omekša. Zatim dodati meso pa na tišoj vatri dinstati dok ne promeni boju i ne postane rastresito. Poklopiti pa ostaviti na tihom bar još 15-20 minuta, povremeno mešajući, a u veću šerpu staviti vodu za špagete, i u nju sipati malo ulja i dve kašičice soli. Preko mesa sipati litar soka od paradajza, dodati kašičicu šećera, trećinu kašičice bibera i list lovora pa kuvati poklopljeno. U zavisnosti od toga koliko je paradajz slan, dodati još soli ako je potrebno. Ako se želi gušći sos, na kraju umešati ravnu kašiku gustina razmućenu sa malo vode i kuvati dok se ne zgusne. Špagete skuvati po uputstvu sa ambalaže, isprati ih kratko pod mlazom hladne vode, pa preliti sa nekoliko kašika maslinovog ulja i promešati. Servirati špagete prelivene sosom. Preko sosa nastrugati parmezan.