-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
- Boris Novković - U tvojim očima
- Osvajači - Marija
- Nikola Demonja i Sergej Trifunovic - Ti si mi u mislima
- Merlin - Kad si rekla da me voliš
-
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
-
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.73 117.55 118.38 CHF 106.75 107.50 108.25 USD 105.48 106.22 106.96
-
Recept za domaći ratluk
Omiljenu tursku poslasticu možete napraviti i kod kuće. Ukusan domaći ratluk priprmićete za svega 20 minuta. Poslužite uz šoljicu turske kafe.
06-06-2015 | 19:31 | Autor/Izvor:
Omiljenu tursku poslasticu možete napraviti i kod kuće. Ukusan domaći ratluk priprmićete za svega 20 minuta. Poslužite uz šoljicu turske kafe.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:6.3.2014. - 12:40:00
(Foto:Czamfir,bigstockphoto)Sastojci:
- 750gr šećera
- 350ml vode
- 125gr rastvorenog gustina(jestivi skrob)
- 1 limun
- ulje za podmazivanje pleha
- 300gr šećera u prahu
Priprema: Preliti šećer vodom i kuvati gust sirup, pa dodati skrob (predhodno rastvoren u 1.čaši hladne vode, pažljivo da ne bude grudvica) i kuvati uz obavezno mešanje-dok ne počne da se ‘’odvaja’’ od šerpe. Po želji umešati šaku seckanih oraha. Izručiti masu u uljem podmazan pleh. Kad se ohladi seći kocke i svaku uvaljati u prah-šećer.