Krmenadla u sosu od paprika

Ukusno jelo neće vam oduzeti puno vremena u pripremanju. Kao prilog pripremite pirinač koji će mesu dati još bolji ukus.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.01.2012. - 12:35:00

Krmenadla u sosu od paprika

Sastojci:
- 6 komada svinjskih krmenadli
- 1 glavica crvenog luka
- 5 pečenih paprika
- ulje
- so
- biber
- 1/2 kašičice zrna kima
- 2 dl supe od kocke
- malo aleve parpike
- 2 dl kisele pavlake
- 1 kašika brašna
- 500g pirinča za prilog

Priprema: Crveni luk očistiti i iseći na režnjeve, papriku iseći na tanke trake, pa ih dinstati zajedno, na malo ulja. Začiniti kimom, solju i biberom, doliti supu i kuvati poklopljeno oko 15 minuta. Krmenadle oprati, posoliti, pobiberiti i posuti alevom parikom. Peči na ulju ili nekoj drugoj masnoći sa svake strane oko 7 minuta.
Pomešati kiselu pavlaku sa brašnom, dodati dinstanoj paprici, ostaviti malo samo da se sos prokuva. Proveriti da li je dovoljno začinjeno po vašem ukusu, pa ako nije popraviti.

Kontaktiraj nas