-
Poslednjih 5 pesama
- Parni Valjak - U ljubav vjerujem
- Jelena Tomašević - Radio svira za nas
- Film - Mi nismo sami
- Cacadou Look - Kao pjesma
- Djordje Balašević - Otilia (Lakonoga)
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Tajna zdrave kose: Uvrstite ricinusovo ulje u redovnu negu
Da biste imali jaku i negovanu kosu nije neophodno da koristite skupe preparate.
05-09-2023 | 14:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock/zigres
Ricinusovo ulje karakteriše impresivan skup koristi za vašu kosu i vlasište. Dobra vest je da je tretman jednostavan i dostupan svima.
1. Podsticanje rasta kose
Ricinusovo ulje je poznato po svojoj sposobnosti da podstakne rast kose. Ključna komponenta ovog ulja je ricinoleinska kiselina, koja poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu i pomaže folikulima da proizvode zdravu kosu. Redovna masaža vlasišta ricinusovim uljem može vam pomoći da postignete puniju i gušću kosu.
2. Hidratacija i jačanje dlake
Suva i oštećena kosa često je rezultat nedostatka hidratacije. Ricinusovo ulje je izuzetno bogato esencijalnim masnim kiselinama koje duboko prodireju u vlas i vlasište, čineći kosu mekom i hidriranom. Osim toga, ove masne kiseline pomažu u jačanju dlake, smanjujući lomljenje i pucanje.
3. Borba protiv peruti i svraba
Perut i svrab mogu biti frustrirajući problemi za mnoge ljude. Ricinusovo ulje ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u suzbijanju peruti i svraba na vlasištu. Redovnom primenom, možete očuvati zdravo i čisto vlasište.
4. Kako koristiti ricinusovo ulje
Postoji nekoliko načina za korišćenje ricinusovog ulja u nezi kose. Možete ga naneti direktno na vlasište i kosu i ostaviti da deluje nekoliko sati ili preko noći pre nego što se ispere. Takođe, možete dodati nekoliko kapi ulja u svoj šampon, regenerator ili masku za kosu kako biste poboljšali hidrataciju i jačanje dlake.Upozorenje
Pre nego što počnete da koristite ricinusovo ulje, važno je da testirate kako će vaša koža reagovati. Nanesite malu količinu na unutrašnju stranu podlaktice i sačekajte da prođe nekoliko sati kako biste proverili da nema alergijske reakcije.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: