-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Mi nismo mi
- Valentino - U vrelini noci
- Oliver Dragojević - Moja tajna ljubavi
- Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim
- Sergej Ćetković - Necu da znam
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Recept za starinski slatki kupus
Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
24-04-2024 | 13:10 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Alexey_Arz
Sastojci:
500 g junećeg mesa
1 kg svežeg kupusa
4 glavice crnog luka
2 sveža paradajza ili šolja pasiranog paradajza
2 dl ulja
so, biber, suvi začin, lovorov list
1 veća šargarepa
1 paprika
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Na zagrejanom ulju i na srednjoj temperaturi dinstati sitno iseckan crni luk i meso isečeno na komade, minimum sat vremena. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na kolutove, a kupus isečen pa režnjeve slažite i posipajte začinima (so, suvi začin, biber). Posle desetak minuta potrebno je dodati kašiku brašna, alevu panriku, sitno isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, dodati lovorov list, začiniti dodatno po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta.
PRIJATNO! -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: