Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Tony Cetinski - Krik

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Povezani članci
  • Čokoladna torta sa cimetom

    Ovoj poslastici niko neće odoleti!




    05-06-2015 | 15:11 | Autor/Izvor:

    Ovoj poslastici niko neće odoleti!

    Autor/izvor: Naxi media
    Datum objave: 17.12.2014. - 14:00:00

    Hrana - Čokoladna torta sa cimetom
    (Foto:bigstock/rusak)

    Sastojci:

    - 4 jajeta
    - cimet
    - 225 g šećera
    - 100 g brašna
    - 75 g Gustina
    - 2 kašičice praška za pecivo
    - 1 kašika mlevenih lešnika
    - 5 kašičica kakaa
    - 7 kašičica strugane čokolade
    - 50 g maslaca
    - 8 listova želatina
    - 200 ml mleka
    - 50 g čokolade
    - 150 ml čoko-jogurta
    - 800 ml pavlake
    - 2 kašičice učvršćivača za šlag

    Priprema:

    Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja, pola kašičice cimeta, četiri kašike vode i 175 g šećera. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo, prosejte preko krema, dodajte i mlevene lešnike, kašiku kakaa i kašiku rendane čokolade. Dodajte i mekani maslac, zamesite. Masu sipajte u kalup (prečnika 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje, pecite oko 30 minuta. Izvadite, skinite papir, ohladite.

    Biskvit dva puta vodoravno presecite. Donju koru učvrstite prstenom. Želatin rastopite. Zagrejte mleko, 1/2 kašičice cimeta i 50 g šećera, ne kuvajte. U tome rastopite čokoladu. Sipajte želatin, promešajte i malo ohladite. Čoko-jogurt sipajte u još mlaku masu. Umutite 600 ml pavlake, sjedinite sa masom.

    Sa 1/3 krema premažite donju koru, pokrijte drugom, sa 1/3 krema premažite, staviti treću, pa sve premažite ostatkom krema. Tortu hladite četiri sata. Skinite prsten. Pomešajte učvršćivač, prstohvat cimeta i kašičicu kakaa 200 ml pavlake sa tim umutite, pa sa delom toga premažite tortu okolo, pospite sa dve kašike čokoladnih strugotina.

    Po želji, ukrasite sa još rendane čokolade, mlevenim lešnicima ili šlagom sa ukusom čokolade.