Zlatna jesenja krem čorba
Uživajte u neodoljivom ukusu bundeve i čarima jeseni.
17-10-2017
|15:42
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g belog krompira
- 100 g crvenog krompira
- 400 g bundeve
- 150 g sitno seckanog crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2-3 čena drobljenog belog luka
- 1 struk sitno seckanog celera
- 1/2 l vode
- 3 l bujona od povrća
- 1 dl pavlake za kuvanje
- list lovora
- po kašika sitno seckanog peršuna i lišća celera
- so, biber
- malo ljute mlevene paprike
Priprema: Bundevu oljuštite i isecite na sitnije kocke. Obe vrste krompira oljuštite i isecite na kocke, slične veličine kao bundevu. Propržite crni luk na ulju, ali ne sme da izgori. Dodajte isečene bundevu i krompir i propasirani beli luk, propržite kratko pa dodajte sitno sečen struk celera. Nalijte vodom, dodajte bujon, lovorov list, mlevenu papriku, biber i so (ako je potrebno), pa pustite sve da se kuva oko pola sata. Štapnim mikserom malo sameljite povrće, ali bi trebalo da neki komadi ostanu celi. Potom dodajte pavlaku i pustite da se zagreje (ali da ne prokuva). Pred služenje pospite seckanim peršunovim i celerovim lišcem.