-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Mozda Je To Ljubav
- Colonia - Sve oko mene je grijeh
- Zdravko Čolić - Zagrli me
- Neverne Bebe I Neno Belan - Zajedno
- Gibonni - Ovo mi je skola
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka sa pire krompirom
Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
-
Zdravlje
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.02 125.91 126.79 USD 100.36 101.07 101.77
-
Žito sa šlagom
Žito sa šlagom je desert kao stvoren za jesenje popodne.
15-12-2016 | 13:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Yastremska
Sastojci:
- 1 kg žita(suvo pre kuvanja)
- 1kg oraha
- 800 grama sećera
- oraščić ribati po potrebiPriprema: Žito se kuva in ocedi ili u običnom ili u expres loncu. Svakako najnižij mogućoj vatri. Odna se žito ocedi, i pusti da ohladi. Posebno se samelju orasi (fino mleveno) i u velikoj posudi izmešaju šećer (normalni kristal) i orasi a doda se i ribani oraščić. Orasi i oraščič su vrlo lagani ali se lako mešaju dok su suve prašnate mase. Sada umesiti kuvanu ali ne još mlevenu pšenicu sa ovim izmežanim šećerom i orasima. Ovo ide lako jer je žito u kuglicama. OStaviti jedan sat da se masa homogenizuje i istopo šećer kristal, i tek tada mleti na mlinu za meso. Mlin melje i homogenizuje masu žita šećera i oraha, tak oda je vrlo homogena. Od mlevenoga napraviti kolač i posuti ga sa malo šečera u prahu. Oraščić ribati po potrebi. Mešanje na ovaj način je lako i čisto (kašikom u večoj posudi) a posle celog posla ostaje čista kuhinja.
-
Pročitajte i...
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Džem od šljiva sa čokoladom
Jesen i zima su za mnoge nezamislivi bez tradicionalnog džema od šljiva. Evo jednog sjajnog recepta koji potpisuju iskusne domaćice, tvrdeći da će vas ukus očarati.
Lagani kolač sa jabukama
Dan je sve kraći, a noći sve hladnije, pa je možda i pravi trenutak za jedan ovakav "jesenji" recept. Zato zauzmite svoje omiljeno mesto, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovom laganom desertu.
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: