
Zapečeno povrće
Povrće pripremljeno na ovakav način može se poslužiti kao glavno jelo. Zdrav ručak, bogat vitaminima.
13-05-2016
|12:30
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 1 kašika senfa
- sok od pola limuna
- 1 kašičica žutog šećera
- 1 šolja maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 i po kašičica aleve paprike
- sveže bilje (da vam stane u šaku) ruzmarin, bosiljak, majčina dušica, peršun, luk vlašac
- so i biber
Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pripremite povrće koje ste odabrali. Uz pomoć ručnog blendera izmiksujte sastojke za marinadu: maslinovo ulje, sveže bilje, alevu papriku, 2 čena belog luka, kašiku senfa, sok od pola limuna, 1 kašičicu žutog šećera, so i biber. Stavite sve povrće u veliku posudu i prelijte ga marinadom.
Ova količina marinade je dovoljna za oko 1 kg povrća. Ako želite da napravite veću količinu, podesite količinu sastojaka za marinadu u skladu s količinom povrća. Izmešajte rukama da sve povrće bude obloženo marinadom.
Stavite povrće u pleh da bude u jednom sloju. Prebacite u rernu u pecite oko 20 minuta. Povrće bi trebalo da bude zlatne boje, čvrsto i pomalo hrskavo.