Zapečeni krompir sa piletinom i pavlakom
Ukoliko nemate ideju šta biste mogli da spremite ovog ponedeljka, donosimo vam predlog za ručka koji će obradovati celu porodicu.
01-02-2016
|12:57
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 400 g krompira
- 1 pileći file
- 150 g šampinjona
- 2 mlada luka
- 1 jaje
- 200 ml neutralne pavlake
- susam, peršun, senf, ulje
Priprema: Krompir oljuštiti, iseći na kockice, preliti kašikom ulja, promešati, a onda i začiniti. Složiti na dno odgovarajućeg pekača. Piletinu iseći na kockice, premazati senfom, začiniti i na minut dva propržiti sa obe strane. Staviti preko krompira. U ulju u kome se pržila piletina propržiti sitno iseckane šampinjone. Šampinjone rasporediti preko krompira i mesa. Isekati mladi luk i posuti preko svega. Izmiksati jaje i neutralnu pavlaku, začiniti biljnim začinom i preliti preko jela. Na kraju posuti susamom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45-50 minuta.