Zapečeni krompir
Uz meso ili salatu ovo može biti idealan obrok tokom vikenda.
22-06-2018
|13:54
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
4 velika krompira
- kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašike mlevene slatke paprike
- kašika svežeg bosiljka
- kašika iseckanog svežeg ruzmarina
- malo karija
- 1/2 kašike soli
Priprema: Zagrejati rernu na 240 C. Pomešajti maslinovo ulje, beli luk (sitno iseckan), ruzmarin, bosiljak, kari, papriku i so. U smesu ubaciti krompir i dobro promešati, kako bi što bolje pokupio začinsku smesu. Krompir poređajti na pleh i peći 30 minuta uz povremeno mešanje. U zavisnosti od boje i toga koliko želite da bude pečen, nakon predviđenog vremena, odokativno ocenite da li je potrebno još malo dopeći.