Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Tap 011 - Dosadan Dan

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Tap 011 - Dosadan Dan
    2. Goran Karan - Potrazi
    3. Piloti - Kada sanjamo
    4. Tony Cetinski - Laku Noc
    5. Vlado Georgiev - Reci mi da znam
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 12. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 12. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 12. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Bilja Krstić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Zdravlje
    Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru? Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?

    Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.

    Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana

    Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.

  • Putovanja
    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

    Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače

    Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.

  • Preporučujemo
    Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju Vodič kroz brzinsko čišćenje: Ključne stvari koje treba da očistite pre dolaska gostiju

    Neočekivana poseta? Nema panike, ne morate da čistite ceo stan da bi sve izgledalo uredno. Dovoljno je da obratite pažnju na nekoliko ključnih mesta koja gosti prvo primete. Evo šta bi trebalo brzinski očistiti pre posete...

    Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova? Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?

    Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.50 125.37 126.25
    USD 99.15 99.85 100.55
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

    Snicle Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama

    Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...

    Minestrone Minestrone čorba

    Minestrone čorba je prava vitaminska bomba i može da vam zameni kompletan obrok.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: