Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Moby Dick - Nema nas više

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Moby Dick - Nema nas više
    2. Lukijan Ivanovic - Nedostajes
    3. Azra - Marina
    4. Sergej Ćetković - Nazovi me
    5. Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nebojša Dugalić - Petak - Mojih 50
    2. 21. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 21. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 21. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Nebojša Dugalić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čokoladne krofne Čokoladne krofne

    Slatki zalogaj za celu porodicu - neodoljive čokoladne krofne!

    Prebranac Prebranac

    Ideja za ručak u vikendu koji sledi.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Zdravlje
    Hrana bogata Cinkom Hrana bogata Cinkom

    Cink je mineral koji ima mnogostruke benefite po organizam, ukoliko se plavilno i redovno unosi.

    Zdrav napitak za početak dana Zdrav napitak za početak dana

    Započnite dan zdravim napitkom koji može poboljšati vaš imunitet.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.58 118.40
    CHF 109.38 110.16 110.93
    USD 100.13 100.83 101.54
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Rižoto sa povrćem Rižoto sa povrćem

    Ukusano jelo koje se lako priprema. Može se jesti samostalno ili kao prilog.

    Brusketi sa bundevom Brusketi sa bundevom

    Ukoliko očekujete goste ili vam je potrebno brzo rešenje da nešto prezalogajite, brusketi sa bundevom su sjajno rešenje.

    Domaća paradajz čorba Domaća paradajz čorba

    Ukusna čorbica tu je da ugreje tokom hladnih jesenjih dana.

    Integralni slani mafini Integralni slani mafini

    Ukusan slani zalogaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: