-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Tebi Sve Dugujem
- Josipa Lisac i Dino Dvornik - Rusila sam mostove od sna
- Željko Joksimović - Devojka
- Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
- Doris Dragović - Tek iz navike
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Palenta sa semenkama
Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
-
Zdravlje
Efekti nedostatka sna na telo!
Nedovoljno sna iscrpljuje mentalne sposobnosti i ugrožava fizičko zdravlje. Nauka je povezala hroničan nedostatak sna sa brojnim zdravstvenim problemima – od gojenja do oslabljenog imunog sistema. Ako ste ikada proveli noć prevrćući se u krevetu, znate kako ćete se osećati sutradan: umorno, razdražljivo i dezorijentisano. Ali, redovno uskraćivanje preporučenih 7 do 9 sati sna ima mnogo ozbiljnije posledice od pukog jutarnjeg umora.
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
-
-
Putovanja
Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu!
Prestižni magazin Architectural Digest sastavio je listu najlepših priobalnih gradova sveta, a na samom vrhu našao se Camogli, slikoviti gradić na severozapadu Italije, nadomak Đenove.
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Zapečena testenina sa sirom i povrćem
Ljubitelji testenine uživaće u ovom jelu.
10-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-dolphy
Sastojci:
- 450 g testenine
- 1 glavica karfiola
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- 1 veliki paradajz, isečen na kockice
- 3 kašike putera
- po ukusu biber, vegeta, so
- 2 kašike brašna
- 250 ml neutralne pavlake
- 250 ml kisele pavlake
- 150 g krupnije rendanog sira
- 75 g sitnije rendanog parmezan sira
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2-3 kašike prepečene prezle
- 4-5 čena belog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati ga na cvetiće. Beli luk očistiti i preseći na pola. U jednu veću zdelu staviti cvetiće karfiola i beli luk, preliti maslinovim uljem, povegetiti i pobiberiti i sve dobro promešati. Peći u rerni i kada malo porumeni, promešati i ostaviti da ponovo porumeni. Pečeni karfiol izvaditi i ostaviti na stranu. U veću šerpu sipati vodu i kašičicu soli, pustiti da provri, sipati makarone, skuvati ih i ocediti. U veći tiganj staviti tri kašike putera, zagrejati, dodati 2 kašike brašna i pržiti na srednjoj temperaturi mešajući da dobijete svetlo uprženu smesu, polako dodajući neutralnu pavlaku, mešajući žicom za mućenje i kuvati oko 4 min, dok vam se bešamel ne zgusne. U zgusnuti bešamel dodati 2/3 sira, dobro sjediniti dok se sir ne otopi, dodati krem ili kiselu pavlaku, pola od narendanog parmezan sira i senf, mlevenu papriku, po ukusu vegetu i biber, sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji, izmešati makarone, bešamel i paradajz, isečen na kockice.
U kalup, veličine 33 cm X 22 cm i dubine oko 5 cm, koji ste prethodno malo podmazali uljem ili puterom, sipati pola smese od makarona, preko posuti sav karfiol sa belim lukom, posuti ostatkom sira i pola količine peršuna, sipati ostatak makarona preko karfiola, posuti ostatkom parmezana, malo proprženim hlebnim mrvicama i na kraju posuti ostatkom peršuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30min. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti. -
Pročitajte i...
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: