
Zapečena piletina sa pečurkama i sirom
Ukoliko ste ljubitelj piletine, obožavaćete ovaj recept.
01-06-2017
|15:23
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 500 gr pilećih filea
- 500 g svežih šampinjona
- 150 g pavlake
- glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- senf, brašno, ulje, bosiljak
Priprema: Crni i beli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno iseckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umerenoj temperaturi. Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku. Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrejanom ulju, sve dok ne porumeni sa obe strane, otprilike 5 minuta. U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smesu od šampinjona, preko poređati filete, malo ih utisnuti u smesu, i peći na prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak stepeni.