-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Odlazim, a volim te
- Hari Mata Hari - Kad dodje oktobar
- Piloti - Tajna
- Bojan Marović - Idem, Odlazim
- Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
Osvežavajući voćni koktel!
Ovaj koktel je idealan i za nas i za decu jer ne sadrži alkohol. Osvežiće nas tokom vrućina, a svakako je savršena zamena za kupovne, industrijske sokove...
-
Zdravlje
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
Tri sporne navike koje povećavaju rizik od dijabetesa
Nije tajna da je hranljiva, uravnotežena ishrana važna komponenta vašeg ukupnog zdravlja.
-
-
Putovanja
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
Velika vest: Avio-kompanije u Evropi više neće smeti da naplaćuju ručni prtljag
Putnici u EU uskoro će moći da ponesu kabinski prtljag bez dodatne nadoknade, a evo šta za sada znamo...
-
Preporučujemo
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
Kako da eliminišete neprijatne mirise iz usisivača uz jednostavne trikove?
Ukoliko ste primetili da vaš usisivač tokom rada širi neprijatan miris, niste jedini – to je čest problem koji može pokvariti utisak svežine u domu. Dobra vest je da postoji nekoliko jednostavnih i pristupačnih rešenja pomoću kojih možete efikasno neutralisati te mirise.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.24 125.12 125.99 USD 99.18 99.88 100.58
-
Za sladokusce: Princes krofne sa čokoladom
Ukoliko volite regularne princes krofne, ove ćete obožavati.
18-10-2016 | 14:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-bhofack22
Sastojci:
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 150 gr brašna
- 2 kašike kakao praha
- 4-5 jaja (4 po receptu)
- 1 kašika prah šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 l mleka
- 5 žumanaca
- 100 gr šećera
- 5 kesica vanilinog šećera
- 3 u vrh pune kašike gustina ili brašna
- 80 gr čokolade sa 70% kakaa
- 2-3 kašike nutele ili linolade
- 125 gr putera
- 2 dl slatke pavlake
- 1 šlag
- 2 dl slatke pavlake
- 100 gr čokolade sa 70% kakaa
- 3 kašike ulja
- seckani pečeni lešnik
Priprema: Za testo prokuvati ulje, vodu i kakao da proključa pa dodati brašno, šećer, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kad se testo ohladi dodati jedno po jedno jaje i na kraju dodati prašak za pecivo. Testo treba da bude glatko i sjajno ali još uvek toliko čvrsto da se ne razliva već da drži oblik.
Na podmazanom i brašnom posutom limu za klače ili papiru za pečenje istisnuti špricem za tulumbe krofnice. Peći u rerni koja je unapred zagrejana na 220 C da fino porumene odozgo. U toku pečenja nikako ne otvarati rernu. Za fil umutiti žumanaca, šećer, vanilu, brašno i malo mlijeka pa skuvati sa ostatkom toplog mlijeka. U vreo fil dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promiješati da se istopi. Ostaviti da se prohladi pa dodati puter, nutelu ili linoladu i umućeni šlag od pavlake. Čokoladu za preliv istopiti i pomiješati sa uljem pa ostaviti da se ohladi. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti pa pomiješati sa umućenim šlagom. Krofne prerezati pa poklopac svake krofne umakati u čokoladnu glazuru i složiti na poslužavnik obložen providnom folijom, posuti sjeckanim lješnicima i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se glazura stegne. Krofne filovati filom pa šlagom i poklopiti. -
Pročitajte i...
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
Čizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: