Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Natasa - Stranac

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Natasa - Stranac
    2. Parni Valjak - Sad Kad Znas
    3. Djordje Balašević - Još jedna pesma o maloj garavoj
    4. Oliver Dragojević - Sa dva zrna lažnog srebra
    5. Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 22. april - 1 - Dodir noći
    2. 22. april - 2 - Dodir noći
    3. 22. april - 3 - Dodir noći
    4. Jurica Pađen - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 19. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Najukusnije lovačke šnicle Najukusnije lovačke šnicle

    Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

    Zdrava salata sa sirom i jagodama Zdrava salata sa sirom i jagodama

    Ova salata je savršena kombinacija slatkog i slanog, sa dodatkom hrskavih orašastih plodova za dodatnu teksturu.

  • Zdravlje
    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

    Sezona jagoda: Evo koliko su zapravo zdrave Sezona jagoda: Evo koliko su zapravo zdrave

    Jagode su mnogima omiljeno voće, ali je bitno da znate da su ujedno i jedna od najzdravijih namirnica.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada

    Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.

    Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu

    U Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.

  • Preporučujemo
    Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta

    Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.

    Rešite se korova na prirodan način Rešite se korova na prirodan način

    Proleće je tu, a mnogi su već zauzeti radovima u vrtu. Jedna od najbitnijih stvari koju bi trebalo da uradimo na početku sezone svakako je uništavanje korova.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 119.67 120.52 121.36
    USD 109.19 109.96 110.73
  • Povezani članci
  • Za sladokusce: Princes krofne sa čokoladom

    Ukoliko volite regularne princes krofne, ove ćete obožavati.




    18-10-2016 | 14:03 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-bhofack22



    Sastojci:

     - 1 dl ulja
     - 2 dl vode
     - 150 gr brašna
     - 2 kašike kakao praha
     - 4-5 jaja (4 po receptu)
     - 1 kašika prah šećera
     - 1 kašičica praška za pecivo
     - 1/2 l mleka
     - 5 žumanaca
     - 100 gr šećera
     - 5 kesica vanilinog šećera
     - 3 u vrh pune kašike gustina ili brašna
     - 80 gr čokolade sa 70% kakaa
     - 2-3 kašike nutele ili linolade
     - 125 gr putera
     - 2 dl slatke pavlake
     - 1 šlag
     - 2 dl slatke pavlake
     - 100 gr čokolade sa 70% kakaa
     - 3 kašike ulja
     - seckani pečeni lešnik

    Priprema: Za testo prokuvati ulje, vodu i kakao da proključa pa dodati brašno, šećer, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kad se testo ohladi dodati jedno po jedno jaje i na kraju dodati prašak za pecivo. Testo treba da bude glatko i sjajno ali još uvek toliko čvrsto da se ne razliva već da drži oblik.
    Na podmazanom i brašnom posutom limu za klače ili papiru za pečenje istisnuti špricem za tulumbe krofnice. Peći u rerni koja je unapred zagrejana na 220 C da fino porumene odozgo. U toku pečenja nikako ne otvarati rernu. Za fil umutiti žumanaca, šećer, vanilu, brašno i malo mlijeka pa skuvati sa ostatkom toplog mlijeka. U vreo fil dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promiješati da se istopi. Ostaviti da se prohladi pa dodati puter, nutelu ili linoladu i umućeni šlag od pavlake. Čokoladu za preliv istopiti i pomiješati sa uljem pa ostaviti da se ohladi. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti pa pomiješati sa umućenim šlagom. Krofne prerezati pa poklopac svake krofne umakati u čokoladnu glazuru i složiti na poslužavnik obložen providnom folijom, posuti sjeckanim lješnicima i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se glazura stegne. Krofne filovati filom pa šlagom i poklopiti.

  • Pročitajte i...
    Trileće Omiljeni kolač: Trileće

    Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.

    Čokolada Recept za domaće proteinske čokoladice

    Proteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...

    Tart Tart sa čokoladom i malinama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.

    Kolač Torta od lešnika i čokolade

    Da li postoji lepša kombinacija ukusa od lešnika i čokolade?

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: