-
Poslednjih 5 pesama
- Natasa - Stranac
- Parni Valjak - Sad Kad Znas
- Djordje Balašević - Još jedna pesma o maloj garavoj
- Oliver Dragojević - Sa dva zrna lažnog srebra
- Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajukusnije lovačke šnicle
Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
Zdrava salata sa sirom i jagodamaOva salata je savršena kombinacija slatkog i slanog, sa dodatkom hrskavih orašastih plodova za dodatnu teksturu.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Sezona jagoda: Evo koliko su zapravo zdraveJagode su mnogima omiljeno voće, ali je bitno da znate da su ujedno i jedna od najzdravijih namirnica.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoPravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta
Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
Rešite se korova na prirodan načinProleće je tu, a mnogi su već zauzeti radovima u vrtu. Jedna od najbitnijih stvari koju bi trebalo da uradimo na početku sezone svakako je uništavanje korova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 119.67 120.52 121.36 USD 109.19 109.96 110.73
-
Za sladokusce: Princes krofne sa čokoladom
Ukoliko volite regularne princes krofne, ove ćete obožavati.
18-10-2016 | 14:03 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-bhofack22
Sastojci:
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 150 gr brašna
- 2 kašike kakao praha
- 4-5 jaja (4 po receptu)
- 1 kašika prah šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 l mleka
- 5 žumanaca
- 100 gr šećera
- 5 kesica vanilinog šećera
- 3 u vrh pune kašike gustina ili brašna
- 80 gr čokolade sa 70% kakaa
- 2-3 kašike nutele ili linolade
- 125 gr putera
- 2 dl slatke pavlake
- 1 šlag
- 2 dl slatke pavlake
- 100 gr čokolade sa 70% kakaa
- 3 kašike ulja
- seckani pečeni lešnik
Priprema: Za testo prokuvati ulje, vodu i kakao da proključa pa dodati brašno, šećer, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Kad se testo ohladi dodati jedno po jedno jaje i na kraju dodati prašak za pecivo. Testo treba da bude glatko i sjajno ali još uvek toliko čvrsto da se ne razliva već da drži oblik.
Na podmazanom i brašnom posutom limu za klače ili papiru za pečenje istisnuti špricem za tulumbe krofnice. Peći u rerni koja je unapred zagrejana na 220 C da fino porumene odozgo. U toku pečenja nikako ne otvarati rernu. Za fil umutiti žumanaca, šećer, vanilu, brašno i malo mlijeka pa skuvati sa ostatkom toplog mlijeka. U vreo fil dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promiješati da se istopi. Ostaviti da se prohladi pa dodati puter, nutelu ili linoladu i umućeni šlag od pavlake. Čokoladu za preliv istopiti i pomiješati sa uljem pa ostaviti da se ohladi. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti pa pomiješati sa umućenim šlagom. Krofne prerezati pa poklopac svake krofne umakati u čokoladnu glazuru i složiti na poslužavnik obložen providnom folijom, posuti sjeckanim lješnicima i ostaviti u frižider ili zamrzivač da se glazura stegne. Krofne filovati filom pa šlagom i poklopiti. -
Pročitajte i...Omiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Recept za domaće proteinske čokoladiceProteinske čokoladice predstavljaju savršenu užinu, a posebno se savetuju osobama koje su fizičke aktivne. Nutritivno su bogate, lako će vas zasititi i dati vam energiju. Kako su kupovne čokoladice prilično skupe, možete ih napraviti u kućnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta...
Tart sa čokoladom i malinamaSočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: