-
Poslednjih 5 pesama
- Goca Tržan - Stoperka
- Vještice - Totalno drukciji
- Sergej Ćetković - Ne zaboravi
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Idoli - Devojko mala
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san
Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.98 100.68 101.39
-
Za rezervaciju u ovom restoranu se čeka četiri meseca
Restoran Noma nalazi se na Greenlandic Trading skveru u Kopenhagenu, u nekadašnjem skladištu sa burnom istorijom i sa pogledom na luku. Počevši od lokacije, preko menija pa do detalja vezanih za boravak u restoranu, ova čitava gurmanska priča zvuči poprilično nestvarno.
23-02-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media/FEST
Foto: Bigstockphoto/svry
Nomu je 2003. godine otvorio Rene Redžepi, koji je i danas vlasnik i glavni kuvar. Sa prethodno prikupljenim iskustvom na različitim krajevima sveta, Redžepi je pomoću kuhinje proširio granice Danske. Posetioci ovog restorana u prilici su da degustiraju tradicionalna skandinavska jela, sa akcentom na sezonskoj hrani. Maštu će vam zagolicati i samo jedan primer popularnog jela – slatki škampi u listu sremuša. Nomin tim ne odustaje od traganja za novim idejama, zbog čega su poznati po otvaranju pop-up restorana u različitim državama sveta.
Noma je tri godine za redom proglašena za najbolji svetski restoran, a zatim je isti uspeh ostvarila posle godinu dana pauze. Korišćenjem različitih tehinka obrade hrane i berbom prvih sezonskih biljaka, Redžepi uspeva da proizvede jela koja nadmašuju granice ljudske percepcije ukusa.
Obrok u ovakvom restoranu ima svoju cenu, čiju osnovu čini strpljenje. Rezervacije se vrše po četiri meseca unapred, i u periodima kada je tim na putovanju zbog pop-up projekta, to se čini isključivo online. Poseban ugođaj moguće je iskusiti u private room-u ovog restorana, koji se nalazi sprat više i to sa pogledom na luku. Međutim, uslov je potrošenih 25 hiljada Danskih kruna, što je nešto više od 400 hiljada dinara. Zvuči nedostižno, zar ne?
Upravo zbog ovakve neobične priče, snimljen je dokumentarni film o ovom restoranu, koji predstavlja putovanje u misaoni svet kuvara Renea Redžepija, u režiji Pjera Dešampsa. Ovaj film biće prikazan na predstojećem 44. Međunarodnom filmskom festivalu FEST, a na nama je, za sada, da film pogledamo, a onda nam ostaje i da se nadamo da ćemo priču o Nomi jednog dana upotpuniti i sopstvenim iskustvom.
-
Pročitajte i...
Da li joga za lice zaista deluje ili je to samo mit?
Iako grimase poput naduvavanja obraza ili istezanja čela mogu delovati smešno, u određenim krugovima to je ozbiljna praksa poznata kao joga za lice.
Šta sve glas može da otkrije o vama? Evo nekih zanimljivih činjenica
Možda se iznenadite kad otkrijete šta sve može da se sazna na osnovu vašeg glasa. Visina, snaga ili društvenost su samo neke karakteristike koje se mogu primetiti kada vas neko čuje kako govorite.
Meksiko oborio rekord u pravljenju najveće tortilje-sendviča!
I ove godine Meksiko je po petnaesti put zaredom oborio latinoamerički rekord u pravljenju najdužeg sendviča.
Šta stvara divovske talase? Naučnici otkrivaju obrazac
januara 1995. godine zid vode visok oko 25 metara udario je u platformu Draupner u Severnom moru, ostavljajući prvi pouzdani zapis o tzv. “rogue wave” talasu na otvorenom moru. Taj događaj pokrenuo je intenzivna naučna istraživanja kako bi se shvatilo kako ovakvi retki giganti mogu nastati bez kršenja zakona fizike.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: