-
Poslednjih 5 pesama
- Sandi Cenov - Ostat Cu Gospodin
- Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
- Zana - Ozenices se ti
- Djordje Balašević - Andjela (Moja je draga vestica)
- Bijelo dugme - Nakon svih ovih godina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Grčka musaka sa šampinjonima
Vrlo interesantna musaka koja će oduševiti sve ljubitelje šampinjona...
Osvežavajući voćni koktel!
Ovaj koktel je idealan i za nas i za decu jer ne sadrži alkohol. Osvežiće nas tokom vrućina, a svakako je savršena zamena za kupovne, industrijske sokove...
-
Zdravlje
Evo šta se dešava u telu tokom šest sati nakon prve jutarnje kafe
Mozak je izuzetno složen sistem, koji se neprestano prilagođava. Što češće konzumirate kafu, u mozgu se stvara veći broj adenozinskih receptora, zbog čega vam s vremenom može biti potrebno više kofeina da biste ostali budni nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mlađim danima.
Šest znakova da vam nedostaje kalijum: Evo kako da ga nadoknadite
Kalijum je mineral koji se često zanemaruje, iako ima presudnu ulogu u funkcionisanju tela – od pravilnog rada mišića i srca, do regulacije krvnog pritiska i održavanja ravnoteže tečnosti. Njegov dovoljan unos može imati veći efekat na snižavanje pritiska čak i od smanjenja unosa soli, zbog čega je važno prepoznati signale koje telo šalje kada mu ovog minerala nedostaje.
-
-
Putovanja
Da li je ovo najbolji grad za stanovanje u 2025. godini?
Beč je ponovo dospeo u žižu međunarodne pažnje zahvaljujući izuzetnom kvalitetu života – ali ovog puta sa posebnim naglaskom na stanovanje. Prema najnovijem izdanju prestižnog magazina Monocle, austrijska prestonica proglašena je najboljim gradom na svetu za stanovanje u 2025. godini.
Velika vest: Avio-kompanije u Evropi više neće smeti da naplaćuju ručni prtljag
Putnici u EU uskoro će moći da ponesu kabinski prtljag bez dodatne nadoknade, a evo šta za sada znamo...
-
Preporučujemo
Koliko je dovoljno? Proverite da li koristite previše deterdženta prilikom pranja u veš mašini
Ako vam se dešava da odeća nakon pranja u veš mašini deluje grubo, kruto ili neprijatno na dodir – iako je naizgled čista i mirišljava – možda niste ni svesni da koristite previše deterdženta. Prekomerna količina praška ili tečnog sredstva ne znači nužno bolje pranje, a često može imati suprotan efekat: vlakna postaju tvrđa, koža iritirana, a mašina se dodatno opterećuje. Vreme je da proverite – možda je manje zapravo više kada je deterdžent u pitanju.
Sunčani dani – idealno vreme za pranje zavesa, ali koliko često bi to trebalo da radimo?
Leto je donelo sunčane i tople dan, što znači da je pravo vreme za pranje zavesa. Ipak, mnogi nisu sigurni koliko često bi trebalo da ih peru. Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da prljave zavese mogu zadržavati prašinu, alergene i neprijatne mirise, čineći prostor nezdravim i vizuelno neurednim.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 124.52 125.40 126.27 USD 98.69 99.38 100.08
-
Za rezervaciju u ovom restoranu se čeka četiri meseca
Restoran Noma nalazi se na Greenlandic Trading skveru u Kopenhagenu, u nekadašnjem skladištu sa burnom istorijom i sa pogledom na luku. Počevši od lokacije, preko menija pa do detalja vezanih za boravak u restoranu, ova čitava gurmanska priča zvuči poprilično nestvarno.
23-02-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media/FEST
Foto: Bigstockphoto/svry
Nomu je 2003. godine otvorio Rene Redžepi, koji je i danas vlasnik i glavni kuvar. Sa prethodno prikupljenim iskustvom na različitim krajevima sveta, Redžepi je pomoću kuhinje proširio granice Danske. Posetioci ovog restorana u prilici su da degustiraju tradicionalna skandinavska jela, sa akcentom na sezonskoj hrani. Maštu će vam zagolicati i samo jedan primer popularnog jela – slatki škampi u listu sremuša. Nomin tim ne odustaje od traganja za novim idejama, zbog čega su poznati po otvaranju pop-up restorana u različitim državama sveta.
Noma je tri godine za redom proglašena za najbolji svetski restoran, a zatim je isti uspeh ostvarila posle godinu dana pauze. Korišćenjem različitih tehinka obrade hrane i berbom prvih sezonskih biljaka, Redžepi uspeva da proizvede jela koja nadmašuju granice ljudske percepcije ukusa.
Obrok u ovakvom restoranu ima svoju cenu, čiju osnovu čini strpljenje. Rezervacije se vrše po četiri meseca unapred, i u periodima kada je tim na putovanju zbog pop-up projekta, to se čini isključivo online. Poseban ugođaj moguće je iskusiti u private room-u ovog restorana, koji se nalazi sprat više i to sa pogledom na luku. Međutim, uslov je potrošenih 25 hiljada Danskih kruna, što je nešto više od 400 hiljada dinara. Zvuči nedostižno, zar ne?
Upravo zbog ovakve neobične priče, snimljen je dokumentarni film o ovom restoranu, koji predstavlja putovanje u misaoni svet kuvara Renea Redžepija, u režiji Pjera Dešampsa. Ovaj film biće prikazan na predstojećem 44. Međunarodnom filmskom festivalu FEST, a na nama je, za sada, da film pogledamo, a onda nam ostaje i da se nadamo da ćemo priču o Nomi jednog dana upotpuniti i sopstvenim iskustvom.
-
Pročitajte i...
Ruski rudari pronašli bubašvabu staru 40 miliona godina
Fosilizovani insekt otkriven je u komadu ćilibara u Kalinjingradskoj oblasti.
Zašto ptice imaju neobičan apetit i obožavaju kiselu hranu?
Dok većina sisara instinktivno izbegava kiselu hranu, crvendać bez problema pojede bobice koje su toliko kisele da bi većini ljudi naterale suze na oči. Kako ptice uspevaju da podnesu takve količine kiseline?
Gen Z koristi ChatGPT kao terapiju - stručnjaci upozoravaju na rizike
Na društvenim mrežama sve je više primera ljudi koji koriste ChatGPT kao zamenu za psihoterapiju, uz tvrdnje da im svakodnevni razgovori sa četbotom pomažu više nego godine klasične terapije. Licencirani terapeuti, međutim, upozoravaju da korišćenje veštačke inteligencije na ovaj način sa sobom nosi mnoge rizike koji se često zanemaruju.
Istina ili mit? Da li zaista gutamo paukove tokom noći
Često nailazimo na podatak da ljudi tokom godine u snu pojedu u proseku osam paukova, ali realnost je sasvim drugačija.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: