-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Idu ptice selice
- Jakarta - Pozovi Me
- Goran Karan - Ne salji ladje
- Viktorija - Arija
- Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Većina ljudi pogrešno čisti dasku za sečenje: Kuvar savetuje kako to da uradite na pravi način
Ako ne očistite pravilno drvenu dasku ona može da postane ležište bakterija.
22-02-2024 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media, Daily mail
Foto: Bigstock, Detry
Izbor daske za sečenje može da deluje kao jednostavan zadatak, ali aspekti čišćenja i održavanja nisu uvek nešto čega su ljudi svesni. Drvene daske za sečenje, uprkos svojoj popularnosti i estetskoj privlačnosti, mogu lako da postanu legla bakterija zbog svoje porozne površine ako se ne održavaju pravilno. Oznake noža koje zadržavaju kontaminante, zadržavanje vlage i neadekvatno čišćenje takođe mogu povećati rizik od bakterijske kontaminacije, prenosi Daily mail.
Stevie Cheape, glavni kuvar u Campbells Prime Meat-u u Škotskoj, rekao je: „Pravi izbor dasaka za sečenje je ključan za održavanje bezbednosti hrane i sprečavanje unakrsne kontaminacije. Drvene i plastične ploče nude različite prednosti i obe mogu biti efikasne, ali treba voditi računa o bezbednosti hrane. Važno je koristiti odvojene daske za sečenje za meso i drugu hranu, a kodiranje bojama takođe može pomoći'.
Pravilna higijena i održavanje drvenih dasaka za sečenje ključni su faktori za sprečavanje rasta bakterija i očuvanje njihove dugotrajnosti. Redovno čišćenje, dezinfekcija i uljivanje su važni koraci koji će vam pomoći da sigurno koristite ovu kuhinjsku alatku. Evo nekih predloga:Korišćenje limuna i soli: Limun i so su prirodni dezinfektori koji takođe mogu ukloniti neprijatne mirise sa drvenih dasaka za sečenje. Pospite so po dasci, a zatim trljajte polovinom limuna po površini. Limunska kiselina i so će pomoći u dezinfekciji i osvežavanju daske. Nakon toga, isperite dasku toplom vodom.
Upotreba hidrogen-peroksida: Hidrogen-peroksid je još jedno sredstvo za dezinfekciju koje možete koristiti na drvenoj dasci za sečenje. Nanesite malu količinu hidrogen-peroksida na dasku i ostavite da deluje nekoliko minuta pre nego što je isperete toplom vodom. Ovo će pomoći u ubijanju bakterija i osvežiti dasku.
Redovno uljite dasku: Da biste očuvali drvenu dasku za sečenje i održali je otpornom na vlagu, redovno je trebate uljiti. Koristite jestivo ulje poput mineralnog ulja ili ulja za održavanje dasaka za sečenje. Nanesite tanak sloj ulja na čistu i suvu dasku, ostavite da se upije nekoliko sati ili preko noći, a zatim obrišite višak ulja. Ovo će pomoći da se očuva drvo i oteža razmnožavanje bakterija. -
Pročitajte i...Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
Jednostavan trik od 30 sekundi otkriva da li je došlo vreme za zamenu jastukaNajveći broj ljudi retko menja jastuke, a to je posebno izraženo kod onih koji nemaju nikakav problem sa snom. Moguće je i da ste emotivno vezani za svoj jastuk i da vam ideja promene nije baš prijatna, ali ipak imajte u vidu da bi svaki jastuk trebalo da se promeni nakon određenog vremena.
Prirodni sastojci koji mogu da pomognu da vaše biljke brže rastuDa biste postigli lep izgled i ukrasili prostor kućnim biljkama, potrebno je da im posvetite pažnju. Ovaj zadatak može da bude izazovan, s obzirom na to da uprkos trudu, biljke nekad deluju kao da ne napreduju.
Rešite se moljaca uz pomoć jeftinog i jednostavnog trikaInsekti u domu mogu da vam naprave haos, a mnogima stvaraju stres i nelagodu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: