-
Poslednjih 5 pesama
- Tap 011 - Vrapci
- Zdravko Čolić - Proljece Za Ljubavnike
- Parni Valjak - Ivana
- Sergej Ćetković - Pogledi u tami
- Hari Mata Hari - Hej Kako Si
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Većina ljudi pogrešno čisti dasku za sečenje: Kuvar savetuje kako to da uradite na pravi način
Ako ne očistite pravilno drvenu dasku ona može da postane ležište bakterija.
22-02-2024 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media, Daily mail
Foto: Bigstock, Detry
Izbor daske za sečenje može da deluje kao jednostavan zadatak, ali aspekti čišćenja i održavanja nisu uvek nešto čega su ljudi svesni. Drvene daske za sečenje, uprkos svojoj popularnosti i estetskoj privlačnosti, mogu lako da postanu legla bakterija zbog svoje porozne površine ako se ne održavaju pravilno. Oznake noža koje zadržavaju kontaminante, zadržavanje vlage i neadekvatno čišćenje takođe mogu povećati rizik od bakterijske kontaminacije, prenosi Daily mail.
Stevie Cheape, glavni kuvar u Campbells Prime Meat-u u Škotskoj, rekao je: „Pravi izbor dasaka za sečenje je ključan za održavanje bezbednosti hrane i sprečavanje unakrsne kontaminacije. Drvene i plastične ploče nude različite prednosti i obe mogu biti efikasne, ali treba voditi računa o bezbednosti hrane. Važno je koristiti odvojene daske za sečenje za meso i drugu hranu, a kodiranje bojama takođe može pomoći'.
Pravilna higijena i održavanje drvenih dasaka za sečenje ključni su faktori za sprečavanje rasta bakterija i očuvanje njihove dugotrajnosti. Redovno čišćenje, dezinfekcija i uljivanje su važni koraci koji će vam pomoći da sigurno koristite ovu kuhinjsku alatku. Evo nekih predloga:Korišćenje limuna i soli: Limun i so su prirodni dezinfektori koji takođe mogu ukloniti neprijatne mirise sa drvenih dasaka za sečenje. Pospite so po dasci, a zatim trljajte polovinom limuna po površini. Limunska kiselina i so će pomoći u dezinfekciji i osvežavanju daske. Nakon toga, isperite dasku toplom vodom.
Upotreba hidrogen-peroksida: Hidrogen-peroksid je još jedno sredstvo za dezinfekciju koje možete koristiti na drvenoj dasci za sečenje. Nanesite malu količinu hidrogen-peroksida na dasku i ostavite da deluje nekoliko minuta pre nego što je isperete toplom vodom. Ovo će pomoći u ubijanju bakterija i osvežiti dasku.
Redovno uljite dasku: Da biste očuvali drvenu dasku za sečenje i održali je otpornom na vlagu, redovno je trebate uljiti. Koristite jestivo ulje poput mineralnog ulja ili ulja za održavanje dasaka za sečenje. Nanesite tanak sloj ulja na čistu i suvu dasku, ostavite da se upije nekoliko sati ili preko noći, a zatim obrišite višak ulja. Ovo će pomoći da se očuva drvo i oteža razmnožavanje bakterija. -
Pročitajte i...
Jednostavan sastojak iz kuhinje koji eliminiše neprijatne mirise iz frižidera!
Održavanje svežine i higijene u frižideru ne mora biti ni komplikovano ni skupo. Uz nekoliko jednostavnih navika i pravi raspored namirnica, lako možete sprečiti stvaranje neprijatnih mirisa i produžiti svežinu hrane. A jedan od najefikasnijih pomagača možda vam je već pri ruci - obična kuhinjska so.
Čarolija mirisnih zavesa: Trik koji osvežava vaš dom i do mesec dana
Postoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo. Za ovaj trik vam je potrebno jako malo vremena, a rezultat će biti zavese koje zadržavaju svežinu i prijatan miris čak i do mesec dana.
Ako vam moljci uništavaju odeću postoji sjajan način da ih se rešite zauvek!
Da li se i vama desilo da tokom uobičajenog sređivanja garderobera shvatite da su vam moljci potpuno uništili odeću? Ako i vi pripadate većini i imali ste neugodno iskustvo sa moljcima sigurno će vas zanimati saveti koji će vam pomoći da se izborite sa njima.
Rešite se neugodnih mirisa sa daske za sečenje – lako i brzo!
Pre nego što odlučite da bacite dasku za sečenje zbog neprijatnog mirisa belog luka ili neke druge namirnice, pokušajte da ga uklonite pomoću sode bikarbone i sirćeta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: