-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Ko nam brani
- Ana Stanic & Boris Novkovic - S One Strane Ljubavi
- Viktorija - Arija
- Merlin - Mjesečina
- Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka sa pire krompirom
Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
-
Zdravlje
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.02 125.91 126.79 USD 100.36 101.07 101.77
-
Jednostavan sastojak iz kuhinje koji eliminiše neprijatne mirise iz frižidera!
Održavanje svežine i higijene u frižideru ne mora biti ni komplikovano ni skupo. Uz nekoliko jednostavnih navika i pravi raspored namirnica, lako možete sprečiti stvaranje neprijatnih mirisa i produžiti svežinu hrane. A jedan od najefikasnijih pomagača možda vam je već pri ruci - obična kuhinjska so.
11-07-2025 | 13:27 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Zahvaljujući sposobnosti da upija vlagu iz vazduha, so se brzo zgrudva kada se nađe u vlažnom okruženju, što je čini odličnim prirodnim sredstvom za kontrolu vlage i neutralisanje neprijatnih mirisa u frižideru. Pored toga, doprinosi stabilnijoj mikroklimi i može sprečiti pojavu buđi.
Dovoljno je da stavite jednu do dve kašike soli u manju šoljicu ili na tanjirić i smestite je u deo frižidera gde čuvate povrće — upravo taj deo je najosetljiviji na vlagu. So bi trebalo zameniti novom na svake tri nedelje, kako bi zadržala efikasnost.
Pametno rasporedite namirnice za maksimalnu svežinu
Važno je znati da temperatura nije ista u svim delovima frižidera, pa pravilno raspoređivanje hrane može igrati ključnu ulogu u njenom očuvanju:
Donje police su najhladnije – idealne za sveže meso, ribu i suhomesnate proizvode.
Srednje police najbolje odgovaraju mlečnim proizvodima kao što su sir i jogurt.
Kutije za povrće čuvaju vlagu i produžavaju svežinu voća i povrća.Vrata frižidera, gde je temperatura nešto viša, pogodna su za jaja, puter, margarin i napitke.
Gornje police idealne su za gotova jela, džemove i proizvode koji ne zahtevaju dodatnu termičku obradu.
Uvođenjem ovih jednostavnih navika i uz malo soli – doslovno – vaš frižider može duže ostati svež, mirisan i organizovan. -
Pročitajte i...
Mali stan, veliki stil: Saveti dizajnera enterijera
Kada je reč o uređenju malog stana, mnogi pomisle da je najbolje ostaviti ga minimalističkim, kako bi delovao prostranije. Ipak, dizajneri enterijera savetuju upravo suprotno: mali prostori traže promišljen raspored i domišljata rešenja za odlaganje stvari.
Zašto nije pametno prosipati ulje u sudoperu?
Mnogi ljudi nakon kuvanja imaju naviku da ostatke ulja iz tiganja jednostavno prospu u sudoperu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da je to jedna od najgorih stvari koje možete učiniti, i za svoj dom i za životnu sredinu.
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren
Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: