
Uskršnji popcakes
Ne samo da divno izgledaju, već su i neodoljivo ukusni!
27-04-2016
|13:57
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 2 komada jaja
- 10 kašika brašna
- 4 kašike vode
- 4 kašike ulja
- 7 kašika šećera
- 1 kašika kakaa
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike Nutelle
- 1 kašika mleka
- 100gr čokolade za kuvanje
- 80 gr margarina
- šarene mrvice ili nešto drugo za ukrašavanje
- štapići za ražnjiće
- stiropor
Priprema: Odvojite žumance od belanaca i umutite ih mikserom sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao. Od belanaca napravite čvrst sneg i u njega dodajte smesu sa žumancima. Izlijte u pleh i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni. Kad se biskvit ohladi izmrvite ga prstima, dodajte Nutellu i mleko i izmiksajte dok se sastojci ne sjedine. Od dobijene smese napravite željene oblike (jaja, zeke) i poslažite na papir za pečenje, kako se ne bi lepile. Da bi pripremili glazuru, margarin treba otopiti na vatri i dodati mu čokoladu polomljenu na kockice, kao i 2-3 kapi ulja za sjaj. Štapiće za roštilj umočite u glazuru, zabodite u oblike koje ste napravili i stavite u frižider na 15 minuta. Glazura ovde ima ulogu lepka između kuglice i štapića. Kada su se kuglice stegle, umočite jednu po jednu u glazuru i okrećite štapić nad posudom sa glazurom kako bi se višak čokolade ocedio. Forme koje ste napravili uvaljajte u šarene mrvice ili dekorišite po svojoj volji.