-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
- Film - Ti zracis zrake kroz zrak
- Riblja čorba - Avionu Slomicu Ti Krila
- Zdravko Čolić - Da ti kažem šta mi je
- Crvena jabuka - Ostani
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Zdrav tanjir: Izbalansirajte unos namirnica
Ukoliko polažete pažnju na količinski i sadržajni unos hrane na dnevnom nivou, možete isprobati tehniku tzv. zdravog tanjira.
Vitamini u čaši!
Prirodni sokovi su višestruko blagotvorni po naš organizam. Oni će ujutru povećati našu energiju i pomoći nam da se razbudimo, pospešiti probavni sistem, ujedno i detoksikaciju. Isprobajte ovaj narandžasti miks voća i povrća!
-
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
Preporučujemo
Očistite drveni pribor pomoću soli i limuna
Ukoliko u vašem domaćinstvu koristite drveni pribor za jelo i pripremu hrane, znajte da mu je pored regularnog pranja potrebna i adekvatna nega i dezinfekcija.
Za buket iz bajke: Obradujte voljenu osobu
Cveće bi dragim osobama trebalo poklanjati uvek, jer je to znak pažnje i ljubavi koji nikada ne zastareva. Ljubav bi, isto tako, trebalo slaviti svakog dana, no ukoliko pripadate onom delu populacije koji voli da obeleži svetski dan ljubavi, napravite neki od neodoljivih cvetnih aranžmana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.49 117.32 118.14 CHF 117.81 118.64 119.47 USD 109.12 109.89 110.66
-
Uskršnji hleb sa jajima
Napravite tradicionalni hleb sa jajima koji se služi za uskršnjom trpezom.
24-04-2022 | 10:01 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nataliaspb
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 4 kašika šećera
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 2 jaja
- 7.5 dcl mleka
- 1 kašičica ulja
- 1 žumance za premazivanje
- kuvana jaja (mogu biti i ofarbana)
Priprema: Kvasac se uz 1 kašičicu šećera prelije sa 1 dcl mleka. U brašno se dodaju so, šećer, jaja, ulje, kvasac, a kad uskisne i zamesi se mlekom. Testo bi trebalo da bude srednje mekano, kao i za ostala kisela testa. Ostaviti ga prekriveno lanenom krpom dok ne uskisne. Dobijeno testo se premesi se dva, tri puta. U kalupe staviti odgovarajuću količinu testa. Jedan deo testa se ostaviti za ukrašavanje. Kada se ukrasi, ubaciti kuvana jaja na željena mesta, obično u sredini, premažu se jajima. Potrebno je ostaviti da odstoji još 10 minuta i potom peći na 200°C dok ne porumeni. -
Pročitajte i...
Čuvarkuća za blagostanje u domu
Na Veliki petak, tradicionalno se farbaju jaja, a prvo jaje koje se ofarba trebalo bi da bude crvene boje i da ostane u domu do narednog Velikog petka. Njegovo ime u našoj tradiciji je čuvarkuća i vezuje se za simboliku čuvanja ukućana tokom cele godine.
Napravite uskršnje ornamente
Uskršnji ornamenti mogu ukrašavati uskršnje drvce ili poslužiti za bilo koji drugi vid dekoracije. Uključite u njihovu pripremu vaše mališane i provedite ugodno vreme tokom kojeg ćete se ne samo zabaviti, već i napraviti sjajne ukrasne elemente za predstojeći praznik.
Radno vreme Parking servisa tokom predstojećih praznika
JKP „Parking servis” za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od petka, 22. aprila do ponedeljka, 25. aprila, kao i u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, najavljeno je iz ovog preduzeća.
Uskršnje drvce: Dekorativni element koji unosi duh praznika
Poput obeležavanja Nove godine i Božića, deo uskršnjeg dekora takođe može biti ukrašeno drvce.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: