-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - 220 u voltima
- Željko Samardžić - Andjele moj
- Jelena Tomašević - Kosava
- Tap 011 - Okreni broj 95
- Valentino - Idu ptice selice
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najukusnija salata sa tunjevinom
Niko ne voli da provodi vreme pored šporeta tokom letnjih dana. Zato vam predstavljamo zdravu i hranljivu salatu za čiju pripremu vam je potrebno svega desetak minuta.
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
-
Zdravlje
Nedostatak joda: Uzroci, simptomi i prevencija
Nedostatak joda nastaje kada telo ne dobija dovoljno ovog važnog minerala. Glavni simptomi uključuju uvećanu štitastu žlezdu (gušu) i hipotireozu. Uzrok je najčešće neadekvatan unos joda putem ishrane. Lečenje podrazumeva suplemente joda, a u nekim slučajevima i hormone štitaste žlezde. Nedostatak joda se može sprečiti redovnim konzumiranjem namirnica bogatih jodom i korišćenjem jodirane soli.
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
-
-
Putovanja
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
-
Preporučujemo
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.57 124.44 125.31 USD 99.67 100.37 101.07
-
Ukusno pečenje u domaćoj radinosti
Ukoliko ste ljubitelj mesa, onda ćete uživati u ovako pripremljenom prazničnom pečenju.
31-12-2018 | 12:51 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- vaaseenaa
Sastojci:
- 1 kg svinjski but u komadu
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica vegete
- 1/2 kašičice crvene,mlevene,slatke paprike
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 3 dl belog vina
- senfPriprema: Meso dobro operite pa osušite i natrljajte belim lukom,solju,vegetom i sitnom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obradjeno meso sotavite da odstoji najmanje 2h u frižideru.U posudu sa poklopcem sipajte ulje,stavite meso obloženo listićima luka,još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom i stavite na 200 stepeni sa poklopcem sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino is manjite na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena,povremeno ga prelivajte sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkriti i poprskati prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo,izvadite ga,isecite a saft od pečenja procedite pa dodajte malo senfa,možda pavlake,kako volite i poslužite.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: