Ukusno pečenje u domaćoj radinosti
Ukoliko ste ljubitelj mesa, onda ćete uživati u ovako pripremljenom prazničnom pečenju.
31-12-2018
|12:51
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 kg svinjski but u komadu
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica vegete
- 1/2 kašičice crvene,mlevene,slatke paprike
- 1 dl ulja
- 2 dl vode
- 3 dl belog vina
- senf
Priprema: Meso dobro operite pa osušite i natrljajte belim lukom,solju,vegetom i sitnom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obradjeno meso sotavite da odstoji najmanje 2h u frižideru.U posudu sa poklopcem sipajte ulje,stavite meso obloženo listićima luka,još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom i stavite na 200 stepeni sa poklopcem sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino is manjite na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena,povremeno ga prelivajte sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkriti i poprskati prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo,izvadite ga,isecite a saft od pečenja procedite pa dodajte malo senfa,možda pavlake,kako volite i poslužite.