
Ukusne lazanje
Za ljubitelje italijanske kuhinje, lazanje su uvek sjajno rešenje.
15-03-2017
|16:05
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 500 g lazanja
- 80 g kačkavalja
Za bešamel sos:
- 1 l mleka
- 160 g kačkavalja
- 120 ml suncokretovog ulja
- 200 g brašna
- So
Za bolonjeze sos:
- 1 kašičica bibera
- 700 g mlevenog mesa
- 2 kašičice origana
- 2 kašičice bosiljka
- 140 ml suncokretovog ulja
- so po ukusu
- 1 grančica ruzmarina
- 500 ml paradajz sosa
- 500 ml paradajz pirea
Priprema: U šerpicu sipati ulje i kada se dobro zagreje, mešajući dodavati brašno. Pržiti nekoliko minuta i lagano sipati mleko, sve vreme brzo mešajući (da se ne bi stvorile grudvice). Posoliti po ukusu i dodati sir. U odgovarajuću posudu zagrejati ulje i dodati meso i kratko ga dinstati. Dodati sok od paradajza i paradajz pire. Kad prokuva dodati so i biber, a potom i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvati još desetak minuta. Izvaditi ruzmarin. U vatrostalnu posudu sipati ulje. Ređati testo (ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već pripremljeno, treba ga skuvati), bešamel pa bolonjeze sos. Ponavljati postupak sve dok ne potroše sastojci. Posuti parmezanom i peći na temperaturi od 220°C oko 45 minuta.