-
Poslednjih 5 pesama
- Van Gogh - Neko te ima nocas
- Sergej Ćetković - Kofer
- Zdravko Čolić - Zvao sam je Emili
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Haustor - Moja prva ljubav
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Punjeni paradajz sa sirom i spanaćem
Ako tokom ovih toplih dana tražite brz, zdrav i ukusan obrok koji se lako priprema, punjeni paradajz sa sirom i spanaćem je pravi izbor.
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
-
Zdravlje
Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće
Izuzetno su ukusne, pa su sastavni deo različitih kolača, a često se preporučuju i kao dodatak ovsenoj kaši. Pored toga što su izuzetnog ukusa, borovnice su verovatno najzdravije voće koje možete da konzumirate.
Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?
Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.
-
-
Putovanja
Ovo je zvanično najbolja evropska zemlja za ravnotežu između posla i privatnog života
Bez obzira na to da li volite da radite punom parom ili više cenite svoj mir, jedno je sigurno – svima je potrebna zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života. Dobar balans nije luksuz, već ključan faktor za mentalno i fizičko zdravlje.
Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke
Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.
-
Preporučujemo
Prirodna zamka za komarce: Efikasno rešenje bez hemikalija!
Umesto da posežete za jakim hemijskim sprejevima koji često neprijatno mirišu i nisu idealni za korišćenje u zatvorenom prostoru, postoji jednostavno i bezbedno rešenje koje možete primeniti odmah - uz pomoć sastojaka koje već imate u kući.
Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!
Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.38 117.20 118.02 CHF 123.44 124.31 125.18 USD 100.25 100.96 101.67
-
Ukusne lazanje
Za ljubitelje italijanske kuhinje, lazanje su uvek sjajno rešenje.
15-03-2017 | 16:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-badmanproduction
Sastojci:- 500 g lazanja
- 80 g kačkavalja
Za bešamel sos:
- 1 l mleka
- 160 g kačkavalja
- 120 ml suncokretovog ulja
- 200 g brašna
- So
Za bolonjeze sos:
- 1 kašičica bibera
- 700 g mlevenog mesa
- 2 kašičice origana
- 2 kašičice bosiljka
- 140 ml suncokretovog ulja
- so po ukusu
- 1 grančica ruzmarina
- 500 ml paradajz sosa
- 500 ml paradajz pireaPriprema: U šerpicu sipati ulje i kada se dobro zagreje, mešajući dodavati brašno. Pržiti nekoliko minuta i lagano sipati mleko, sve vreme brzo mešajući (da se ne bi stvorile grudvice). Posoliti po ukusu i dodati sir. U odgovarajuću posudu zagrejati ulje i dodati meso i kratko ga dinstati. Dodati sok od paradajza i paradajz pire. Kad prokuva dodati so i biber, a potom i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvati još desetak minuta. Izvaditi ruzmarin. U vatrostalnu posudu sipati ulje. Ređati testo (ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već pripremljeno, treba ga skuvati), bešamel pa bolonjeze sos. Ponavljati postupak sve dok ne potroše sastojci. Posuti parmezanom i peći na temperaturi od 220°C oko 45 minuta.
-
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: