-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Balada
- K2 - Srebro i zlato
- Bijelo dugme - Pristao sam biću sve što hoće
- Nina Badrić - Carobno Jutro
- Moby Dick - Ljubomoran
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Aromatična voda za početak dana
Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.
Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku
Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.
-
Putovanja
Venecija: Grad mostova
Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
-
Preporučujemo
Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji
Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.
Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima
Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.46 117.28 118.10 CHF 119.56 120.40 121.24 USD 108.69 109.46 110.22
-
Ukusne domaće krofne
Ovog vikenda, 13. januara obeležava se dolazak Pravoslavne Nove godine ili Srpske Nove godine, a prema jednoj od tradicija, krofne u ponoć učiniće vašu Novu godinu slatkom i berićetnom.
11-01-2019 | 09:53 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Engdao
Sastojci:
- 750 g brašna
- 1 dl ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 ml mleka
- 40 g svežeg kvasca
- malo soli
- ulje za prženje
- 1 kesica vanilin šećera
- šećer u prahu za posipanje
Priprema: Kvasac rastopiti u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustiti da naraste. Dok raste, umutiti jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodati narasli kvasac, pa polako dodati brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom. Ostaviti testo na toplom da dvostruko naraste, pa razvući ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom formirati krofne. Ostaviti ih oko pola sata, a potom pržiti u vrelom ulju. Posuti ih šećerom u prahu, a po želji, mogu se napuniti kremom, džemom ili marmeladom. -
Pročitajte i...
Obeležavanje Pravoslavne Nove godine
Tradicionalno, svakog 13. januara po Gregorijanskom kalendaru dočekuje se dolazak Pravoslavne Nove godine, odnosno Julijanske Nove godine, Srpske Nove godine ili Stare Nove godine.
Domaći kikiriki puter
Napravite ukusan kikiriki puter koji možete koristiti kao namaz, dodatak kolačima, šejkovima...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: