-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Računajte na nas
- Gabi Novak - Pamtim samo sretne dane
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Bijelo dugme - Padaju zvijezde
- Massimo Savic - Moja Ljubica
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Ukusne domaće krofne
Ovog vikenda, 13. januara obeležava se dolazak Pravoslavne Nove godine ili Srpske Nove godine, a prema jednoj od tradicija, krofne u ponoć učiniće vašu Novu godinu slatkom i berićetnom.
11-01-2019 | 09:53 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Engdao
Sastojci:
- 750 g brašna
- 1 dl ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 ml mleka
- 40 g svežeg kvasca
- malo soli
- ulje za prženje
- 1 kesica vanilin šećera
- šećer u prahu za posipanje
Priprema: Kvasac rastopiti u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustiti da naraste. Dok raste, umutiti jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodati narasli kvasac, pa polako dodati brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom. Ostaviti testo na toplom da dvostruko naraste, pa razvući ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom formirati krofne. Ostaviti ih oko pola sata, a potom pržiti u vrelom ulju. Posuti ih šećerom u prahu, a po želji, mogu se napuniti kremom, džemom ili marmeladom. -
Pročitajte i...
Slavimo Svetski dan krofni: poslastica koja je obeležila istoriju!
Retko ko može da odoli ovom mirisnom, mekanom, prženom savršenstvu. Bilo da volite klasične, punjene, ušećerene, glazirane ili sa čokoladom, krofne su slatko zadovoljstvo koje spaja ljude širom sveta.
Danas slavimo "Debeli četvrtak"
Ako vam je potreban izgovor da maksimalno uživate u slatkim poslasticama i da uživanje u hrani podignete na viši nivo, danas možete da se radujete.
Starinske, posne krofne
Istina je da nije toliko teško da napravite najukusnije posne krofne po receptu naših baka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: