Starinske, posne krofne

Istina je da nije toliko teško da napravite najukusnije posne krofne po receptu naših baka.

15-12-2023

|

12:03

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

250 ml mlake vode
40 g svežeg kvasca
pola kg brašna
50 g margarina
2 kašike šećera
šećer u prahu
2 vanilina šećera

Priprema:


Odvojite plastičnu posudu, pa u nju sipajte mlaku vodu i kašičicu šećera. Zatim dodajte izmrvljen kvasac i kašičicu brašna i promešajte da se kvasac brze rastopi. Kad se pojavi pena dodajte brašno, rastopljeni margarin i šećer. Umesite testo rukom tako da bude mekano, nikako ne sme da bude tvrda smesa. Ostavite ga na toplo mesto oko 20 minuta da naraste, a kada se skoro udvostruči, premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Rastanjite oklagijom i čašom vadite krugove, krofne, pa ređajte na pek papir i pecite u rerni oko 15 minuta na 220 stepeni. Nakon što su pečene pospite prah šećerom ili ih punite džemom, kremeom ili nekim nadevom koji vi najviše volite.


PRIJATNO!