Ukusna bečka šnicla
Napravite Bečku šnicu po tradicionalnom receptu.
09-01-2017
|14:50
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 4 velike teleće šnicle
- 6 kašike ulja
- 2 jajeta
- so, biber
- 2 kašike brašna
- 100 g prezli
- 4 kriške limuna
- 1/2 veze peršuna
Priprema: Šnicle blago izlupati tučkom za meso. Razmutiti jaja, posoliti i pobiberiti. Šnicle uvaljati u brašno, umočiti u jaje i zatim uvaljati u prezle. Pažljivo otresti višak prezli. Pržiti šnicle u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvaditi šnicle na salvetu, da bi se ocedile od viška ulja. Servirati ukrašene limunom. Uz bečke šnicle, koje se jedu dok su vruće, idu prženi krompiri ili krompir salata, po želji.