Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Minea - Rano

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • U susret Naxi Zvezdi 2023: Osvrt na prošlogodišnje pobednike

  Naxi Zvezda jedinstvena je radijska nagrada u regionu kojom se svake godine nagrađuju najbolji autori, izvođači, umetnici domaće pop muzike. Zahvaljujući glasovima slušalaca Naxi radija, i ove godine, prestižno priznanje poneće oni stvaraoci i izvođači koji su tokom protekle godine svojim radom opravdali poverenje publike i svojom umetnošću probudili najlepše emocije. U susret dodeli Naxi Zvezde 2023, prisećamo se prošlogodišnjih pobednika.
  15-05-2023 | 09:59 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Vidoje Manojlović

   

  Svečana dodela Naxi Zvezde 2022 održana je 16. juna u Pozorištu na Terazijama, a ovaj prestižan događaj okupio je najznačajnija imena regionalne muzičke scene, kao i brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti.

  Nagrade koje je Naxi radio dodelio na osnovu glasova slušalaca, koji su pobednike izglasali putem specijalno kreirane platforme, bile su u kategorijama: Pesma godine, Pevač godine, Pevačica godine, Muzička saradnja godine, Koncert godine.

  Naxi Zvezda 2022 za koncert godine otišla je u ruke grupe "Van Gogh".
  Naxi Zvezda 2022 za pevačicu godine dodeljena je Nini Badrić.
  Naxi Zvezdu 2022 za pesmu godine i pevača godine osvojio je Gibonni (“Lažu fotografije”).
  Naxi Zvezdu 2022 za muzičku saradnju godine dobili su Dušan Alagić, kompozitor, tekstopisac, muzički producent i multiinstrumentalista i pevač Lukijan Ivanović za pesmu "Da znaš".


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija dodeljene su Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za muzički projekat godine, Naxi Zvezda za muzičkog producenta godine.

  Nagradu za najbolji muzički projekat 2022. godine osvojila je Ana Stanić za projekat "Moja Nova godina".

  Naxi Zvezda 2022 za muzičkog producenta godine dodeljena je Mahiru Sarihodžiću.


  (Foto: Naxi media, Vidoje Manojlović)

  Naxi Zvezda 2022 za izuzetan doprinos muzici, na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, pripala je Sergeju Ćetkoviću.

  Naxi Zvezda za sva vremena posthumno je dodeljena Akiju Rahimovskom, legendarnom pevaču i frontmenu "Parnog valjka", jednog od najpopularnijih rock bendova u regionu.

  "Čitava ideja koja stoji iza Naxi zvezde i ove večerašnje dodele jeste da slavimo muziku. Međutim, večeras posebno slavimo čoveka koji je skoro 47 godina na binama širom regiona i sveta širio emocije. Bio je rođen za muziku i publiku. Njegove pesme su uspele da zaustave vreme a njegove zastave i ove večeri slave ljubav. Naxi zvezda za sva vremena je Aki Rahimovski", rekla je te večeri Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, koja je priznanje uručila Kristijanu Rahimovskom, njegovom sinu, takođe pevaču i muzičaru, koji ga je preuzeo u ime porodice Rahimovski.


  (Foto: Naxi media, Vidoje Manojlović)

  U saradnji sa magazinom "Story", Naxi Zvezda 2022 za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu pripala je Sari Jo.

  Kako je izgledala celokupna svečana dodela Naxi Zvezde 2022, možete pogledati OVDE.

 • Pročitajte i...
  Lukijan Ivanović i Dušan Alagić o zajedničkom radu Lukijan Ivanović i Dušan Alagić o zajedničkom radu

  Pored nagrada koje su upućene pesmama i pevačima, Naxi radio jedinstvenim radijskim nagradama kod nas, nagrađuje i autore i kompozitore koji su zajedno stvorili muzička dela za pamćenje. Naxi Zvezdu 2022 za muzičku saradnju godine, na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca dobili su Dušan Alagić, kompozitor, tekstopisac, muzički producent i multiinstrumentalista i pevač Lukijan Ivanović za pesmu „Da znaš“.

  Gibonni: Pesma je kao otvoreno pismo srodnoj duši Gibonni: Pesma je kao otvoreno pismo srodnoj duši

  Zlatan Stipišić Gibonni, jedan od najpriznatijih kantautora regiona, osvojio je dve Naxi Zvezde 2022 na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca, za pevača i pesmu godine.

  Sari Jo nagrada za najstilizovaniju muzičku zvezdu Sari Jo nagrada za najstilizovaniju muzičku zvezdu

  U saradnji sa Story magazinom, Naxi radio dodelio je Naxi Zvezdu 2022 za Najbolje stilizovanu muzičku zvezdu Sari Jo.

  Ana Stanić: Nagrada kao motivacija za ceo album Ana Stanić: Nagrada kao motivacija za ceo album

  Naxi Zvezda za Najbolji muzički projekat prvi put dodeljena je ove godine, a po odluci uredničkog kolegijuma Naxi radija, osvojila ju je Ana Stanić za projekat "Moja Nova godina".

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: