-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu
- Ana Stanić - Suncan dan
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Indexi - Sve ove godine
- Van Gogh - Neko te ima nocas
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čorba sa piletinom i pečurkama
Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Zdravlje
Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja
Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.
-
-
Putovanja
Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!
Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.
Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!
Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.
-
Preporučujemo
Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno
Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.
Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča
Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.25 117.07 117.89 CHF 121.46 122.32 123.17 USD 107.04 107.79 108.54
-
Tulumbe
Desert za prave sladokusce.
22-05-2023 | 09:41 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Daria.KM
Sastojci:
- 500 ml vode
- kašika šećera
- dve šoljice ulja
- malo soli
- 300 gr brašna
- 4 jaja
- prasak za pecivo
- kesica vanilin šećera
Šerbet:
- 600 ml vode
- 500 gr šećera
- kesica vanilin šećera
- jedan limunPriprema: Vodu, šećer i ulje staviti da proključaju, pa skloniti sa ringle. Dodati im 300 gr brašna uz mešanje, vratiti na ugrejanu ringlu još par minuta. Skloniti, ostaviti da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje, uz stalno mešanje mikserom. U testo dodati još jedan prašak za pecivo i jednu kesicu vanilin šećera. Testo staviti u spric za tulumbe, formirati tulumbe i ređati ih u pleh za pečenje. Peći 30 minuta na 200 stepeni, bez otvaranja rerne. U međuvremenu skuvati šerbet i prohladiti ga. Za pripremu šerbeta potrebno je šećer i vanilin šećer preliti vodom, ostaviti da proključa i kuvati još 5 minuta. Limun oprati, iseći na kolutove i ubaciti u šerbet. U ohlađen šerbet potapati vruće tulumbe i ređati ih pleh.
-
Pročitajte i...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Domaći sladoled od lešnika
Mnogima je sladoled od lešnika omiljena letnja poslastica, a svi smo svesni da pravi, domaći sladoled i onaj industrijski nikako ne mogu da se porede.
Sok od maline i nane
Donosimo vam recept za napitak koji će vas osvežiti i hidrirati tokom toplih, letnjih dana. Posebno će vam se svideti ova kombinacija ukusa.
Mafini sa šumskim voćem
Najviše volimo jednostavne recepte za kolače čiji je ukus dostojan najboljih poslastičarnica. Evo kako da pripremite ove mekane i ukusne mafine.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: