-
Poslednjih 5 pesama
- Severina - Mili moj
- Zana - Jabuke i vino
- Petar Grašo - Vera od suvog zlata
- Parni Valjak - Suzama se vatre ne gase
- Sergej Ćetković - Ne Odlazis
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa tunjevinom
Ukoliko ste ljubitelj tune, uživaćete u obrok salati pripremljenoj na ovakav način.
-
Zdravlje
Aromatična voda za početak dana
Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.
Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku
Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.
-
Putovanja
Venecija: Grad mostova
Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
-
Preporučujemo
Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji
Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.
Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima
Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.45 117.27 118.09 CHF 119.97 120.81 121.66 USD 108.54 109.30 110.07
-
Tulumbe
Desert za prave sladokusce.
22-05-2023 | 09:41 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock- Daria.KM
Sastojci:
- 500 ml vode
- kašika šećera
- dve šoljice ulja
- malo soli
- 300 gr brašna
- 4 jaja
- prasak za pecivo
- kesica vanilin šećera
Šerbet:
- 600 ml vode
- 500 gr šećera
- kesica vanilin šećera
- jedan limunPriprema: Vodu, šećer i ulje staviti da proključaju, pa skloniti sa ringle. Dodati im 300 gr brašna uz mešanje, vratiti na ugrejanu ringlu još par minuta. Skloniti, ostaviti da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje, uz stalno mešanje mikserom. U testo dodati još jedan prašak za pecivo i jednu kesicu vanilin šećera. Testo staviti u spric za tulumbe, formirati tulumbe i ređati ih u pleh za pečenje. Peći 30 minuta na 200 stepeni, bez otvaranja rerne. U međuvremenu skuvati šerbet i prohladiti ga. Za pripremu šerbeta potrebno je šećer i vanilin šećer preliti vodom, ostaviti da proključa i kuvati još 5 minuta. Limun oprati, iseći na kolutove i ubaciti u šerbet. U ohlađen šerbet potapati vruće tulumbe i ređati ih pleh.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: